EL PREU DEL CARBURANT RESPECTE AL CONFLICTE DE LA FRANJA DE GAZA

 

Grup Moure crida a la prudència davant el conflicte de la Franja de Gaza però no descarta que la gasolina “torni a la senda dels 2€”

Després de l’impacte de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, l’inici del conflicte bèl·lic entre Israel i Hamas a la Franja de Gaza fa saltar les alertes davant d’un possible increment en el preu del petroli i dels carburants.

Manel Montero, director general de Grup Moure, analitza la situació actual de les gasolineres i fa una crida a la calma, en considerar que encara és massa aviat per determinar si el preu de la gasolina “tornarà a la senda dels 2 euros per litre”.

 

 

 

Després de l’esclat d’un nou conflicte bèl·lic a la Franja de Gaza entre Israel i Hamas, el preu dels carburants podria reprendre la seva senda alcista, i és que, tal com assenyalen des de Grup Moure, l’existència d’aquesta tipologia de problemes en territoris en els quals el petroli té un pes tan important dificulta molt la contenció dels preus.

A dia d’avui el preu del petroli ja ha pujat més d’un 3%, tenint d’una banda el barril de Brent que es dispara un 3,6% i el West Texas que ascendeix fins a un 3,7%. “Ara és massa aviat per saber si el preu de la gasolina i el dièsel tornarà a agafar la senda dels 2 euros per litre, adverteix el director general de Grup Moure, Manel Montero, qui destaca la importància que el conflicte no creixi a nivell geogràfic per evitar noves pujades de preus.

Per a l’expert, els preus no haurien de pujar gaire si la situació no traspassa la Franja de Gaza, ja que la situació actual de reserves als països, així com la implantació de noves energies de mobilitat és positiva. “Per això és molt important la figura de l’Iran, ja que si s’escala el conflicte a altres països la contenció del preu serà més complicada“, afegeix.

La influència de la inflació en el preu del petroli

L’increment de preus de combustibles normalment es tradueix en el qual el consumidor opti per deixar de consumir menys d’ altres productes, ja que la butxaca no dona per a tot i ha de prioritzar consums.

El Banc Central Europeu no controla el preu de la gasolina, per tan, pot optar per la pujada de tipus pensant que així podrà contenir l’escalada de preus. Si el problema és que el que han pujat són els preus de les matèries primeres, els consumidors tindrem dos problemes: ens estaran apretant amb la pujada dels tipus d’interès i, malauradament, pagarem la gasolina més cara“, conclou Montero.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors