El sedentarisme: una xacra que afecta el 47% dels espanyols

Segons dades de l’últim Eurobaròmetre de la Comissió Europea, el 47% de la societat espanyola no practica cap esport o exercici físic

Les principals limitacions per a practicar esport són la falta de temps i de motivació.

“Institucions governamentals i entitats esportives hem de redoblar esforços per a conscienciar sobre els beneficis de l’esport en la salut física i mental”, remarca Albert Garcia, responsable de Fitness al Club Natació Sant Andreu (CNSA).

 

Imatge: Gimnàs del Club Natació Sant Andreu

 

Barcelona, 9 de novembre de 2022.- El 47% de la societat espanyola no realitza cap esport o exercici físic, segons les últimes dades de l’Eurobaròmetre de la Comissió Europea. L’enquesta recull que Espanya és el novè país de la Unió Europea que registra majors xifres de sedentarisme, situant-se dos punts per davant de la mitjana europea.

“Institucions governamentals i entitats esportives hem de redoblar esforços per a conscienciar sobre els beneficis de l’esport en la salut física i mental, perquè el sedentarisme afecta greument a la mortalitat i al risc de patir malalties metabòliques o múscul esquelètiques”, adverteix Albert Garcia, responsable de l’àrea de Fitness del Club Natació Sant Andreu (CNSA).

Pel que respecta a la freqüència amb la qual els espanyols fan exercici, només l’11% en practica regularment, un 31% amb una mica de regularitat, un 11% rarament i un 47% mai. Aquesta última xifra manté a Espanya per sobre de països com Portugal (73%) i Grècia (68%), encara que lluny dels més esportistes, com Finlàndia i Luxemburg.

A més, la Comissió Europea, que ha entrevistat 1.006 espanyols i un total de 26.580 europeus entre abril i maig de 2022, revela que durant la pandèmia de COVID-19 la meitat de la ciutadania europea va reduir els seus nivells d’activitat, fins i tot aturant-la completament.

En aquesta línia, des del Club Natació Sant Andreu assenyalen que, encara que l’arribada de la COVID-19 va paralitzar les nostres rutines, “podem reprendre-les amb sessions curtes o de baixa intensitat, exercicis de resistència cardiovascular o activitats amb les quals estem més familiaritzats”.

Més enllà de la dificultat de tornar a la rutina, els espanyols també assenyalen que la falta de temps (46%) i la falta de motivació (25%) els impedeix practicar activitats físiques amb major regularitat. “Des dels barris i les ciutats hem d’animar a la comunitat a ser activa, ja que l’esport té importants beneficis físics, però també amb relació a la salut mental i la cohesió social”, detalla Garcia.

El responsable de Fitness del CNSA també assenyala la importància de mantenir una nutrició adequada per a garantir un estil de vida saludable. “És essencial seguir una dieta rica en productes baixos en greix, proteïnes, cereals integrals, fruites i verdures, que ens ajuden a obtenir la quantitat òptima d’energia al dia”, afegeixen des del club.

Sobre el Club Natació Sant Andreu

El Club Natació Sant Andreu (CNSA), fundat l’any 1971, és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar i desenvolupar la pràctica continuada de l’activitat física esportiva, especialment la natació en totes les seves especialitats, i el waterpolo.

El centre, entitat esportiva catalana de referència en esports d’aigua, compta amb seccions de natació, waterpolo, tennis, esquaix i tennis de taula. A les seves instal·lacions, situades en el districte de Sant Andreu de Barcelona, s’han format esportistes d’aigua a nivell espanyol i internacional.

El CNSA també organitza campionats i activitats lúdiques obertes al públic mitjançant la seva Fundació.

 

Per a concertar una entrevista:


Departament de Comunicació

Marta Escolar / Marina Sera / Laura Sali Pérez

+34 622 623 693 / +34 633 516 705 / +34 667 656 269

press@cnsantandreu.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors

FRANCHISE INNOVATION SUMMIT

 Una iniciativa de la AEF   Un nou format d’esdeveniment congressual amb exposició dissenyat a mida, amb diversos auditoris i espais plens d’innovació, tendències, oportunitats