Anytime Fitness fa 10 anys a Espanya

La cadena de gimnasos més gran del món celebra aquests dies el seu desè aniversari a Espanya, on suma prop de 35.000 socis als 37 clubs que té operatius per tot el país

 

 

La cadena de gimnasos més gran del món celebra aquests dies el seu desè aniversari a Espanya, on suma prop de 35.000 socis als 37 clubs que té operatius per tot el país -quatre propis i 33 franquiciats-. En aquesta dècada, Anytime Fitness ha esdevingut un autèntic referent del seu sector apostant pel tàndem fitness-salut, i fent de la tecnologia un pilar bàsic de la seva estratègia. Amb un equip reforçat i un potent pla d’expansió, la companyia compleix els seus deu primers anys amb diversos multifranquiciats a la seva xarxa, proveïdors de primer nivell a les seves files i importants acords corporatius amb grans companyies nacionals i internacionals.

Madrid, 13 d’octubre del 2022.- Anytime Fitness, la cadena de gimnasos més gran del món, celebra els seus primers 10 anys al nostre país. Un temps en què a més de consolidar-se com un referent del fitness a tot el món, ha aconseguit que al nostre país millorin la seva salut física i mental més de mig milió de persones.

Anytime Fitness va obrir el seu primer club a Barcelona (Sant Cugat del Vallès) l’octubre del 2012. Un any després inauguraria dos centres més propis a la mateixa província. Obertures a què, el 2014, se sumaria la seva primera franquícia: a Andalusia. Només dos anys després, la firma aconseguiria arribar als 10 clubs oberts a Espanya. Des de llavors, la capil·laritat de la xarxa de la marca no ha deixat de créixer.

 

Els primers franquiciats

Actualment la cadena compta amb quatre clubs corporatius, 33 franquiciats, i pot presumir de comptar a les seves files amb diversos multifranquiciats que han apostat per créixer de la mà en aquests anys. Un bon exemple és el seu franquiciat Luis García, un dels primers a unir-se a la seva xarxa, i actualment amo de quatre centres de la marca a València.

Aquesta història d’èxit no és ni de bon tros un cas aïllat. Al llarg d’aquests 10 anys hi ha moltes històries de creixement professional i personal. Un dels exemples més emotius en relació amb això darrer és la trajectòria de Javier Lerma i Laura Ruiz, franquiciats d’Anytime Fitness Mallorca.

Javier i Laura es van conèixer sent entrenadors de diferents clubs de la marca a la Ciutat Comtal, on van residir fins que es van traslladar a Mallorca per obrir el seu primer club, a qui en només tres mesos seguirà el seu segon: Anytime Fitness Foners, a la mateixa illa. Una intensa tasca que compatibilitzen amb la de ser pares dels dos petits.

 

Equip ampliat i consolidat

L’aposta per fer dels seus franquícies negocis rendibles ha anat en paral·lel a l’interès d’Anytime Fitness per fer sentir els socis com a casa a l’hora d’entrenar i tenir cura de la salut. Perquè les dues coses poguessin estar cobertes de la millor manera possible, la cadena ha anat reforçant durant aquests deu anys l’equip de la seva central a Espanya, compost ara per 11 persones a les àrees d’operacions, compliance & office, màrqueting i comunicació, expansió i fitness.

“L´equip d´Anytime Fitness Iberia ha anat creixent any rere any, igual que els pressupostos que hem anat consagrant a algunes àrees per fer més eficient la nostra gestió i la rendibilitat dels nostres clubs”, explica Tim Devereaux, director general d´Anytime Fitness Iberia , des del gener del 2019. En aquests anys la cadena ha format, segons matisa el directiu, una estructura sòlida a totes les àrees de suport al franquiciat.

“Des de l’origen Anna Creus i Elisabet López han estat al capdavant dels departaments de Compliance & Office, respectivament. Amb elles comptem al departament d’operacions amb Xavi Asensio i Adriá Santamaría, tots dos consultors de negoci a la franquícia; amb Héctor Robledo, al càrrec dels quatre clubs corporatius, i amb Enrique Iranzo, qui ha pres el comandament de l’equip. Mentrestant, la pota de Màrqueting i Comunicació compta amb un departament propi des que el 2017 s’hi va unir Natalia López-Maroto, a qui se sumaria Gema Boiza el 2019. Una altra de les àrees que s’han creat en aquests 10 anys ha estat la de Fitness, amb Alberto Ramos al capdavant, des de l’octubre del 2018”, recorda Devereaux.

 

Anytime i anywhere

Ampliacions i millores que també s’han deixat veure any rere any a la pota més tecnològica de la companyia. Fèrria defensora de la innovació i de ser una cadena de gimnasos per a la gent real, capaç de respondre a les expectatives fitness de cada usuari, Anytime Fitness ha reforçat aquests anys la seva capacitat d’oferir solucions anytime i anywhere als seus socis.

“La tecnologia ha estat, és i serà part del nostre ADN. El 2018 ampliem els nostres serveis dins i fora dels nostres clubs amb el llançament de la nostra App. Una App realment potent el potencial del qual no para de créixer, que compta amb més de 1100 programes d’entrenament i més de 8000 exercicis, explicats en vídeo i que permet la interacció coach – alumne en temps real a través de xat o videotrucada. En aquests darrers quatre anys la nostra aposta per l’avantguarda i la innovació en aquesta àrea no ha parat d’anar a més”, assegura Alberto Ramos, director de fitness d’Anytime Fitness Iberia, que també recorda que Espanya va ser el primer país del món a implementar el nou manual de disseny al seu club corporatiu del barri barceloní del Poblenou.

Un manual de disseny que és el pilar bàsic del gir radical del seu model de negoci cap al que la cadena anomena “Coaching Model”, dissenyat perquè tots els usuaris de la franquícia assoleixin les seves metes fitness en funció dels seus objectius, edat, expectatives , trajectòria esportiva i disponibilitat, i ho puguin fer amb el seguiment i l’assessoria individual i personalitzada dels entrenadors de la cadena.

 

La tecnologia: pilar estratègic i part del seu ADN

Aquesta aposta va permetre a Anytime Fitness sortejar els envits de la pandèmia del Coronavirus que el març del 2020 va paralitzar el país i el món. “La pandèmia va confirmar el que nosaltres ja sabíem, que la tecnologia seria clau per al nostre sector. Nosaltres feia anys que ens preparàvem per al gran canvi que s’hi va accelerar i que va fer dels entrenaments en línia una tendència que ha vingut per quedar-se”, matisa Devereaux.

“Aquells mesos van deixar clar que a Anytime Fitness anem per davant del sector, i que l’aposta per la tecnologia de la nostra matriu, Self Esteem Brands, és la correcta”, matisa Ramos.

Una aposta que Anytime Fitness renova constantment. Algunes de les seves darreres implantacions tecnològiques tenen a veure la integració del mesurador de freqüència cardíaca MyZone i els mesuradors de composició corporal Evolt en la proposta de serveis als seus usuaris, o els dispositius de teràpia de percussió de les marques Hyperice i Theragun ja disponibles en alguns clubs de la xarxa.

 

Proveïdors i acords corporatius.

Aquesta avantguarda i aquest afany per ser els millors del seu sector han portat Anytime Fitness a signar acords amb proveïdors d’absolut prestigi internacional per millorar la dotació de maquinària als seus clubs. Al duo de proveïdors d’equipament fitness Precor i Life Fitness, que acompanyen la franquícia des del seu origen, s’ha sumat recentment a la multinacional Matrix.

A nivell nacional i com a mostra del seu interès per fomentar la responsabilitat social corporativa, Anytime Fitness també ha aconseguit en aquests anys signar acords amb empreses de primer nivell, espanyoles i estrangeres, per tal de complir la seva proposta de fer arribar la salut a tots els racons del planeta i és clar a l’empresa.

Entre aquests més de 20 acords aconseguits figuren els que Anytime Fitness ha signat amb El Corte Inglés, Galp o Vitaldent, entre molts altres, que ofereixen avantatges exclusius per a tots els treballadors i usuaris de la franquícia.

 

Player nacional i mundial

Si alguna cosa distingeix Anytime Fitness d’altres franquícies és la seva escolta permanent de les necessitats, tant del sector com dels franquiciats. Mostra d’això és la creació nacional de diferents comitès, que pretenen ser punt de trobada entre franquiciador i franquiciats.

Entre els comitès actualment actius hi ha el Comitè de Màrqueting i el recentment creat Comitè d’Energia, per reforçar-ne la sostenibilitat i millorar les pràctiques energètiques de la xarxa de centres de la firma, després de l’increment dels preus de l’electricitat i el gas. Comitès als quals aviat se n’unirà un més: el Consell de la Franquícia.

A més, amb la vista posada a reforçar la seva Responsabilitat Social Corporativa, Anytime Fitness Iberia forma part de la junta directiva de l’Associació de Franquícies de Catalunya, que té com a objectiu facilitar l’operativa de les companyies que operen sota el segment de la franquícia, i és membre d’ADECAFF, la patronal catalana de l’activitat física i el fitness.

A nivell global, el departament de Comunicació i Màrqueting està entre els cinc països integrants del Comitè Global de Màrqueting de la franquícia a nivell mundial.

 

Premis i reconeixements

Aquesta dedicació i atenció a la seva xarxa de franquiciats ia la franquícia en general ha fet que Anytime Fitness hagi rebut aquests anys diferents premis nacionals. El novembre del 2017, la franquícia va rebre el premi a la Franquícia estrangera amb més desenvolupament a Espanya, de mans d’El Economista Franquicias, Banc Sabadell i l’Associació Espanyola de Franquiciadors; l’any 2020, el Premi a la Franquícia més destacada al mercat català, atorgat per l’Associació de Franquícies de Catalunya (AFC), de qui també rebria el Premi al Millor Equip de Màrqueting i Comunicació d’una franquícia el 2021.

Anytime Fitness Iberia també ha estat testimoni de com Espanya ha estat en aquests deu anys el país triat per la seva matriu Self Esteem Brands per allotjar esdeveniments d’abast internacional i ser el país pilot en molts dels avenços que posteriorment s’han expandit a la resta de la xarxa mundial.

 

Progrés formatiu com a clau per millorar la seva xarxa any rere any

Els franquiciats d’Anytime Fitness Iberia reben formació de la central des del mateix moment que decideixen entrar a la franquícia. A través de diversos esdeveniments destinats a la formació dels propis franquiciats i els seus equips, el treball de tots els departaments és constant per aconseguir l’excel·lència de la xarxa.

Mostra d’aquests esdeveniments són les conferències anuals, la trobada anual amb franquiciats Purple Team Building o les sessions de Vitals, focalitzades en la formació en eines operatives per a l’staff dels clubs.

“La nostra voluntat és indestructible quan es tracta de continuar innovant per ajudar que la nostra xarxa de clubs propis i franquiciats segueixi guanyant en rendibilitat, eficiència i eficàcia. És un honor haver arribat tan lluny aquests deu anys i el nostre compromís és clar per seguir sumant fites i escriure noves pàgines al llibre de la nostra història”, conclou Devereaux.

– FIN –

 

Notes per a l’editor:

Sobre Anytime Fitness:

• La franquícia Anytime Fitness és la cadena de gimnasos de conveniència més gran del món, amb més de 5000 clubs repartits per més de 30 països, on entrenen per millorar la seva qualitat de vida més de 5 milions de socis, persones corrents que aposten per un present i un futur millor a través de l’esport i un estil de vida saludable.

• A Espanya Anytime Fitness compta ara amb 37 clubs, quatre dels quals són propietat de la franquícia.

• La franquícia va néixer a Minnesota, on hi ha la seu central, i des d’on els seus fundadors Dave Mortensen i Chuck Runyon lideren aquest projecte ja present a tots els continents.

• El seu creixement exponencial els ha situat com la franquícia de creixement més ràpid de la història, superant en tan sols 20 anys les 5.000 unitats operatives.

• Amb un creixement anual per sobre de les 400 obertures, Anytime Fitness rep premis anualment per ser la franquícia de més ràpid i més creixement de la història des de fa 14 anys.

• ANYTIME FITNESS és una marca registrada de Self Esteem Brands™, propietària també de les marques Waxing the City, BaseCamp Fitness, Bar Method, Stronger U Nutrition, Healthy Contributions i Provision Security.

Per a més informació sobre la franquícia Anytime Fitness, podeu visitar la nostra web www.anytimefitness.es

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors