Increment preu carburant

Manel Montero: “Les refineries espanyoles tripliquen marges el 2T de l’any i acceleren l’escalada de preus”

 

INCREMENT PREU CARBURANT

Manel Montero: “Les refineries espanyoles tripliquen marges el 2T de l’any i acceleren l’escalada de preus”

Manel Montero, director general del Grup Moure, qualifica d’“ineficaç” la mesura de la bonificació dels 20 cèntims, la qual cosa provoca un notable desequilibri en la balança entre oferta i demanda.

 


26 juliol 2022 – Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el mes de juny passat l’Índex de Preus al Consum va acabar amb un increment del 10,2%, amb els carburants disparats fins a un 40,7%. Si entrem detalladament podem veure com el gasoil va pujar un 42,7%, mentre que la gasolina va pujar fins a un 34,4% interanual. Així doncs, després de 37 anys sense que passés, la inflació a Espanya ha arribat als dos dígits.

Analitzant la situació del mercat actual, Manel Montero, director general de Grupo Moure, manifesta que “els increments de preus, per norma general, responen a una ‘limitació en l’oferta’, la qual és cert que s’ha pogut veure afectada arran del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, ja que es tracta d’una tendència mundial. Tot i això, si a aquesta situació se li suma l’enorme pujada de marges que estan tenint les refineries a Espanya, les quals els han triplicat el segon trimestre de l’any respecte al primer, evidència que es tracta d’un accelerador a l’escalada de preus patida al carburant”.

 

En aquest sentit, es pot observar com l’augment del preu del litre de benzina i gasoil de mitjana als sortidors és el doble que el del barril de Brent. Davant aquest escenari, Montero fa referència a la mesura de la bonificació dels 20 cèntims per litre de carburant i la qualifica d’“ineficaç”. L’expert indica que “aquest tipus de mesures que incentiven el consum i amb què es pot obtenir un descompte són totalment errònies, ja que la balança entre oferta i demanda encara queda més desequilibrada. De la mateixa manera, incrementar la càrrega fiscal sobre les empreses energètiques és equívoc, atès que és un impacte fiscal fàcilment repercutible en el consumidor”.

 

El director general de Grup Moure alerta sobre els riscos de mantenir aquest decret i conclou que “altres mesures similars que s’estan aplicant a països del nostre entorn estan tenint resultats inflacionistes similars, la qual cosa evidencia que s’han de prendre mesures alternatives molt més amunt a la cadena de valor, per reduir els beneficis o contenir els preus, tal com ja s’ha fet al sector del gas”.

 

Sobre Grupo Moure

Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

 

Si t’interessa tenir més informació sobre Grupo Moure, sol·licita la disponibilitat per concertar entrevista amb algun dels seus portaveus o tens qualsevol consulta relacionada amb l’empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

 

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez
+ 34 689 688 822 / + 34 667 656 269
Departament de Comunicació
press@grupomoure.com

 


Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors