DESCOMPTE A LES ESTACIONS DE SERVEI

El Govern d’Espanya estudia què fer amb la subvenció de 20 cèntims per litre, que va entrar en vigor el 29 de març passat com a mesura per pal·liar els efectes de la inflació en les famílies i que, en principi, finalitza el proper 31 de desembre.

Manel Montero, director general del Grup Moure, admet que aquesta rebaixa “és un gran desastre per al fre de l’increment dels preus i per tant de la inflació”, assegurant que “l’ajuda ja ens ha costat més de 4.500 milions d’euros” .

 

 

Novembre 2022- Amb l’objectiu d’alleujar la càrrega econòmica de les famílies davant d’una inflació desbocada, el Govern d’Espanya va decidir instaurar un descompte de 20 cèntims per litre de combustible el 29 de març passat. Després de prorrogar-se fins al 30 de setembre i novament fins al 31 de desembre, l’Executiu es qüestiona la seva viabilitat a partir del 2023. Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la intenció és que deixi de ser generalitzada.

La ministra Ribera ha confirmat que el Govern espanyol estudia si amplia les bonificacions al carburant entre altres mesures per a famílies i empreses més enllà del mes de desembre”, assenyala Manel Montero, director general del Grupo Moure, afegint que aquesta ajuda “ha estat fortament criticada pel sector des del seu inici perquè ha causat un veritable caos en la gestió del ‘cash flow’ de les benzineres”.

Aquesta bonificació tenia com a objectiu esmorteir la incidència de la guerra a Ucraïna a la butxaca dels espanyols, beneficiant-se d’un descompte a l’hora de proveir a les estacions de servei. “No ens cansem d´assenyalar la bonificació com un gran desastre per al fre de l´increment dels preus i per tant de la inflació“, manifesta el directiu de Grupo Moure. En aquest sentit, si bé el preu per omplir el dipòsit guarda certa distància davant els màxims assolits aquest estiu, el desemborsament actual continua estant molt per sobre del que és raonable.

A més de no haver aconseguit l’efecte desitjat a causa de l’encariment dels combustibles, s’està aprofitant aquest descompte per repostar més del que és habitual. La Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores) indica que, entre el gener i el setembre del 2022, el consum de combustibles d’automoció va créixer un 4,3% respecte al mateix període del 2021, un 11,2% per a la gasolina i un 2,6% per al dièsel.

Una mesura cara que no arriba a qui més ho necessita

El cost d’aquest incentiu per a les arques públiques ja és molt per sobre de les previsions inicials. “Només la bonificació dels carburants ens haurà costat més de 4.500 milions dʻeuros aquest exercici“, puntualitza Montero. Un cost que pujaria a 6.774 milions d’euros si es traslladés a l’any que ve, tal com reflecteixen els càlculs de l’Autoritat Fiscal Independent (AIReF).

D’altra banda, aquest organisme afirma que les persones amb ingressos més alts s’emborsen el 13,4% del que costa aquesta subvenció, mentre que les llars més pobres només el 4,7%. “Aquest és el veritable problema de fer rebaixes generalitzades i sense discriminació de renda”, afegeix Montero, “que tothom se’n beneficia, i proporcionalment en aquest cas, les rendes més altes”.

És per això que des de Grupo Moure insisteixen que la bonificació als carburants és, juntament amb la gratuïtat dels trens de mitjana distància, “una de les ajudes que es reparteixen pitjor entre rics i pobres”. Des del Govern justifiquen que la imposició d’aquesta mesura de forma generalitzada va ser una decisió d’emergència davant de les dificultats econòmiques que travessava la població, però s’està estudiant que la seva aplicació a partir del 2023 quedi restringida als col·lectius més vulnerables, com ara famílies amb rendes ajustades i professionals.

Sobre Grup Moure

Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Si t’interessa tenir més informació sobre Grupo Moure, sol·licitar disponibilitat per concertar entrevista amb algun dels seus portaveus o tens qualsevol consulta relacionada amb l’empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

 

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez
+ 34 689 688 822 / + 34 667 656 269
Departament de Comunicació
press@grupomoure.com

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors