Elefante Azul aposta per la sostenibilitat amb nous sistemes de recuperació d’aigua

Per a fer front a l’escassetat d’aigua, Elefante Azul respon amb sistemes de recuperació parcial d’aigua i manteniment diari per a promoure la sostenibilitat en les seves operacions.

 

 

“Regularment es canvien els elements i components que reben un ús més intensiu per a assegurar la màxima eficiència en el funcionament del centre i evitar així un major desaprofitament d’aigua”, afirma David Royo, director del Departament d’Enginyeria de Grup Moure.

 

 

4 d’abril de 2023 – La falta d’aigua és un dels problemes més importants al qual ens enfrontem en l’actualitat. Segons l’Informe Mundial de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament dels Recursos Hídrics 2021, s’espera que el canvi climàtic i l’augment de la població mundial facin incrementar la demanda d’aigua, provocant l’escassetat d’un bé tan essencial com aquest.

Aquesta problemàtica té impacte en diverses activitats econòmiques, incloent-hi els centres de rentada de vehicles, els quals necessiten l’aigua per a dur a terme les seves tasques diàries. Davant aquesta situació, i conscients de la importància de fer un ús sostenible dels recursos naturals, des de Grup Moure, hòlding fundat en 1996 amb presència en el sector energètic i carwash, aposten per un seguiment i control diari de les seves instal·lacions de rentada i en la implantació de sistemes de recuperació parcial de l’aigua que permeten una neteja de vehicles més eficient i amb menor consum d’aigua.

“Hem de prendre consciència de la importància de cuidar els recursos naturals i col·laborar activament adoptant pràctiques sostenibles”, adverteix David Royo, director del Departament d’Enginyeria del grup.

Segons dades de la Fundació Ecologia i Desenvolupament, s’estima que la quantitat d’aigua que s’utilitza per a rentar un cotxe en el cas d’una rentada manual ascendeix fins als 80 i 100 litres per vehicle, mentre que en els túnels de rentada aquesta quantitat augmenta significativament, arribant a utilitzar-se entre 250 i 300 litres per cada cotxe.

Centres de rentat responsables i sostenibles

Els centres de rentat Elefante Azul es caracteritzen, entre altres aspectes, per un ús responsable de l’aigua, tant en rentades de vehicles en la modalitat d’autoservei (boxs de rentada manual), en ponts o en trens de rentada automàtica. “En els nostres centres existeix un sistema de recuperació parcial de l’aigua emprada en les rentades, que la torna a introduir en el sistema per a reduir el consum d’aigua que prové de la xarxa pública” afirma Royo.

Pel que fa al manteniment, en tots els centres Elefante Azul es realitzen labors diàries, com és el cas de la detecció de petites fugides en llances i mànegues que poden provocar un desaprofitament d’aigua“Regularment es canvien els elements i components que reben un ús més intensiu per a assegurar la màxima eficiència en el funcionament del centre”, assegura el director del departament d’Enginyeria.

En última instància, la companyia, que compta amb una àmplia xarxa de centres de rentada a Espanya i Europa, es compromet a continuar treballant en la promoció de l’ús responsable de l’aigua i l’adopció de tecnologies més eficients, per a assegurar la sostenibilitat de les seves operacions i contribuir a cura del medi ambient.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors