ELS GOVERNS PLANEGEN PRODUIR EL DOBLE D’ENERGIA FÒSSIL DE LA QUE PERMET EL LÍMIT CLIMÀTIC

Grup Moure: “no hi ha alternatives eficients i econòmicament viables per complir amb els objectius de disminució d’energies fòssils a mitjà termini”

 

El recent informe sobre la Bretxa de Producció del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (Pnuma) revela que els Govern tenen plans per augmentar la producció de combustibles fòssils el 2023, superant en un 110% el necessari per limitar l’escalfament global.

Els combustibles fòssils estan i estaran a mitjà i llarg termini perquè el món és molt gran i en el 80% dels països del planeta no han de poder tenir alternatives cares i de difícil implantació“, assegura el president i fundador de Grup Moure, Marcos Moure.

Els combustibles fòssils no desapareixeran a curt ni a mitjà termini, i és que els governs planegen augmentar la seva producció per a l’any 2030 un 110% més del que seria necessari per limitar l’escalfament global a 1,5°C. Una situació, assenyalen des de Grup Moure, que és inevitable davant la falta d’“alternatives realment eficients i econòmicament viables“.

Aquestes són algunes de les conclusions a les quals arriba l’informe sobre la Bretxa de Producció del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (Pnuma), on també s’apunta a un augment de la producció de carbó fins al 2030, i del petroli i del gas una mica més enllà, engrandint així la bretxa entre el que seria necessari per mantenir la temperatura global i reduir les conseqüències del canvi climàtic.

En aquest sentit, el propietari i fundador de Grup Moure, Marcos Moure, recorda que si la producció augmenta és perquè la demanda és més gran, especialment en zones en ple auge i necessitades d’energia per créixer: “és difícil complir els requisits de disminució d’energies fòssils a mitjà termini, perquè no hi ha alternatives realment eficients i econòmicament viables“.

L’expert titlla d'”incoherent” la realitat dels països productors i consumidors de petroli, ja que la majoria d’ells no es mostren disposats a renunciar al seu creixement econòmic per aturar la degradació del medi ambient. Per tot això, Marcos Moure fa una crida a la reducció d’emissions, però de forma realista, és a dir, “buscant fórmules de contaminar menys, però sense que afectin la competitivitat dels Governs“.

Una transició energètica accessible per a tothom

Des del holding amb presència en el sector energètic i carwash es mostren crítics amb la falta de “mesures reals” i accessibles per a tots els països. Si bé fins ara totes les polítiques governamentals han anat enfocades a realitzar una revolució energètica, el que és necessari, a parer del director general de Grup Moure, Manel Montero, és “un pla comú, clar i realista d’una transició energètica, fora d’ideologies polítiques i intervencionistes, que no estan permetent fer atractiu un avanç de les energies renovables“, i tot això sense perdre el focus que hem de garantir el subministrament.

En l’ actualitat ja existeixen alternatives el funcionament de les quals està demostrat, com és el cas dels ecocombustibles i els efuels, que redueixen en més del 90% l’ emissió de carboni, o el gas i l’ hidrogen, però aquestes han de deixar de ser alternatives a l’ abast d’ uns pocs. “Els combustibles fòssils estan i estaran a mitjà i llarg termini perquè el món és molt gran i en el 80% dels països del planeta no han de poder tenir alternatives cares i de difícil implantació“, afegeix Marcos Moure.

El món es mou amb energia, la qual ha de ser accessible per a tots els consumidors. No podem pretendre que tothom es mogui en un cotxe elèctric, tenint en compte que aquest no és accessible per a totes les economies, i que no s’hagi pensat a desenvolupar les infraestructures necessàries per portar l’energia als carregadors elèctrics“, conclou Montero.

 

Sobre Grup Moure

Grup Moure és un holding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory. Elefant Blau, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de gasolineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora nº 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors