LES TENDÈNCIES IMMOBILIÀRIES PER A AQUEST ANY

 

La demanda d’habitatges sostenibles augmentarà un 30% a Espanya aquest 2024

 

donpiso pronostica un augment de preocupació entre els compradors per la sostenibilitat i eficiència energètica dels habitatges, factors que ja són valorats pel 60% dels espanyols a l’hora de comprar. En aquests moments, Espanya està a la cua d’Europa en eficiència energètica: el 70% del parc d’habitatges necessita reformes o una rehabilitació.

Emiliano Bermúdez, subdirector general: “Un clar exemple d’aquesta tendència és la demanda de cases prefabricades, que a Espanya ve creixent especialment des de la irrupció de la pandèmia i que té previsions de creixement entre el 15% i el 20% per a aquest any”.

 

 

Si hi ha una tendència que destacarà per sobre de la resta al mercat immobiliari espanyol aquest 2024 és l’eficiència energètica. I és que la conscienciació social i les necessitats mediambientals han marcat un punt d’inflexió en el sector de la construcció, raó per la qual la demanda d’habitatges sostenibles és cada vegada més gran. En aquest sentit, segons les previsions de la xarxa immobiliària nacional, l’interès per la compra d’aquest tipus d’habitatges augmentarà un 30% a Espanya aquest 2024.

Així, i en vistes a complir amb els objectius proposats per Europa, Espanya es troba davant d’un gran desafiament, ja que el 70% del seu parc d’habitatges necessita d’una reforma o rehabilitació, tal com mostren les xifres de donpiso relatives a l’any 2023. Aquesta necessitat, apunten des de la immobiliària, neix de la proposta de Directiva d’Eficiència Energètica d’Edificació de la Unió Europea (UE), que aspira que, per a l’any 2030, tots els edificis tinguin un nivell d’eficiència energètica per sobre de la lletra E per poder sortir al mercat.

Per a Emiliano Bermúdez, subdirector general de donpiso, aquesta premissa suposa “una pressió extra per al nostre país, que compta amb un parc d’habitatges especialment envellit, raó per la qual portem anys reclamant una major inversió en el nostre parc immobiliari per tal de combatre una problemàtica tan important com és l’eficiència energètica dels nostres edificis“. En aquest sentit, l’expert recorda que cada vegada són més els ciutadans que tenen en compte aquest factor a l’hora de comprar un habitatge. Segons dades de la companyia, sis de cada deu compradors valoren l’eficiència energètica a l’hora de comprar un habitatge.


Els habitatges prefabricats, en auge aquest 2024

Dins de les previsions, ja no només per al 2024, sinó per als propers anys, el subdirector general de donpiso fa èmfasi en la sostenibilitat i els anomenats criteris ESG, que han impulsat tota mena d’inversions dins del sector immobiliari.

Un clar exemple d’aquesta tendència és la demanda de cases prefabricades, que a Espanya ve creixent especialment des de la irrupció de la pandèmia i que té previsions de creixement entre el 15% i el 20% per a aquest any“, revela l’expert, qui destaca aquest model d’habitatge com un especialment popular donat el seu “menor impacte mediambiental,  preu econòmic i estalvi significatiu en el consum d’ energia“.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors