UDON Asian Food presenta la seva primera Memòria de Sostenibilitat i la seva campanya de Nadal basada en la llegenda de les 1.000 grues

Sota l’essència de la cultura japonesa, la companyia ha pres com a referència la llegenda de les 1.000 grues per donar a conèixer els seus valors i les accions de responsabilitat social corporativa que ha desenvolupat aquest any

· La iniciativa de les ‘1.000 grues’ pretén convidar a la participació de personal i clients: per cada any, UDON donarà un euro a Aldeas Infantils SOS per a beques d’alimentació i reforç educatiu

· La companyia presenta la seva primera Memòria de Sostenibilitat, corresponent a l’exercici del 2022, la qual recull totes les iniciatives dutes a terme des de la posada en marxa del seu pla ‘As Sustainable As Possible’ (ASAP), creada el 2017, que es basa en tres pilars base: producte, planeta i persones

Barcelona, 15 de desembre de 2023.- UDON Asian Food, la companyia de menjar asiàtic líder a Espanya, ha presentat la seva campanya de Nadal inspirada en la felicitat i els bons desitjos, juntament amb la seva primera Memòria de Sostenibilitat. L’esdeveniment de presentació, enfocat en matèria de sostenibilitat, ha tingut lloc a l’UDON Lab amb la participació d’Isabel Coderch, fundadora de ‘Te lo sirvo verde’, Top Voice LinkedIn Sostenibilitat i especialista en restauració sostenible; Jordi Pascual, co-fundador i CEO d’UDON; i Sílvia Munné, directora de Màrqueting de la companyia.

En paraules de Jordi Pascual: “Ens enorgulleix poder celebrar aquest esdeveniment. Sens dubte, és un pas més en tot el nostre compromís amb el nostre entorn. Som conscients que no som 100% sostenibles per això, treballem cada dia per avançar en aquest camí i reduir al màxim la nostra empremta mediambiental.  No obstant això, la nostra aposta és anar sempre cap endavant, unir esforços, veure punts de millora i implementar-los“. I afegeix: “La presentació de les accions de sostenibilitat que desenvolupem en UDON és la conseqüència del nostre compromís en la matèria, el qual adquirim des dels nostres inicis en 2004 i que seguirem implementant en tots els reptes futurs que se’ns presenten”.

El projecte de les ‘1.000 grues’

Durant l’acte, l’ensenya ha donat a conèixer el projecte de les ‘1.000 grues’ que té el propòsit d’aportar el seu petit granet d’arròs per millorar l’entorn. En definitiva, la iniciativa neix amb l’objectiu de donar visibilitat als valors d’UDON, i explicar totes les accions de responsabilitat social en què s’han vist immersos durant l’any 2023. Per a això, UDON ha triat les grues d’origami com a signe dels bons desitjos i de la cultura asiàtica.

Conta una antiga llegenda japonesa que qualsevol persona que faci mil grues d’origami podrà demanar un desig, i és just aquesta llegenda la que serveix d’inspiració per a aquest projecte d’UDON. Sens dubte, una iniciativa que treu el millor de cada persona. “Cada grulla simbolitza aquestes petites accions que, en suma, marquen la diferència i representen el nostre compromís per fer del món un lloc un poquet millor “, comenta Sílvia Munné, qui també afegeix: “És la nostra forma d’aportar i de promoure el canvi. A més, és una iniciativa que ens fa especial il·lusió pel seu enfocament solidari i per reflectir en un to senzill l’essència i valors de la marca.”

Les grues del vídeo estan elaborades per mantells reutilitzats dels restaurants de la marca, i han estat elaborades per persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Grupdem. En elles, diferents persones de l’entorn d’UDON (personal dels restaurants, oficines, franquiciats, col·laboradors…) han tingut el plaer de poder escriure els seus millors desitjos. Aquesta iniciativa ha ajudat la companyia a donar a conèixer els seus valors de marca i totes les accions de RSC desenvolupades durant l’any que s’inclouen en un vídeo resum. A més, UDON ha creat amb totes les grues recollides un ‘arbre dels desitjos’ en oficines i restaurants, situats a les principals ciutats d’Espanya. Aquest consisteix en una estructura de bambú en la qual es pengen els desitjos de les persones de l’ equip i el qual convida també els seus clients a participar en la iniciativa, realitzant les seves pròpies grues amb els mantellins. Per cada grúa entregada, UDON donarà un euro a Aldeas Infantiles SOS per a beques d’alimentació i reforç educatiu (fins a un màxim de 1.500€).

 

Primera Memòria de Sostenibilitat UDON Asian Food

A l’acte, s’han abordat també altres qüestions vinculades amb l’aposta per la sostenibilitat de la companyia, i la seva primera Memòria de Sostenibilitat. Aquesta, corresponent a l’exercici de 2022, compta amb nombroses fites destacades vinculades a les accions de RSC que la companyia impulsa a dia d’avui, basats en tres pilars fonamentals: producte, planeta i persones. En cada pilar, s’han detallat les accions i mesures implementades per l’ensenya amb la finalitat de mitigar l’empremta i deixar un impacte positiu en la societat. Entre elles apareixen el Programa Felicitat, els envasos 100% compostables i la reducció de residus, la utilització d’ingredients sostenibles o l’eliminació de plàstic d’un sol ús.

Ha estat un plaer treballar amb UDON en aquest procés de creació de la seva Memòria de Sostenibilitat. Com a companyia, porten molts anys assentant les bases fonamentals i seguint unes directrius que són tot un exemple en el sector i, sens dubte, aquesta primera Memòria ha ajudat a unir i organitzar totes les accions i mesures que han desenvolupat, de manera transversal, des que va començar amb el pla de sostenibilitat el 2017. Aquest document contribuirà a millorar el coneixement de la societat al treball diari que exerceixen“, afirma Isabel Coderch.

Tot això s’emmarca dins del pla de sostenibilitat que la companyia va posar en marxa el 2017, “As Sustainable As Possible”, el programa ASAP. I és que, des dels seus inicis, UDON ha tingut la finalitat de ser una empresa sostenible i respectuosa amb l’entorn. La seva raó de ser se centra a oferir el millor producte possible, cuidar del planeta i aportar valor a les persones. Aquest compromís l’ha portat, d’una banda, a rebre el 2021 el Premi a la Sostenibilitat que atorga l’Associació Marques de Restauració, i el passat dimarts, el nouvingut Premi a la Franquícia de Catalunya 2023, atorgat per l’Associació de Franquícies de Catalunya, en la categoria millor política de RSC i/o política del medi ambient. A més, UDON forma part de la Fundació Restaurants Sostenibles.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors