UDON llança una nova iniciativa sostenible als seus restaurants: palets reutilitzables i tovallons cangur

  • Aquest nou projecte de la companyia líder en menjar asiàtic aconsegueix estalviar 16,5 t de fusta, deixa d’emetre 1,2 t d’emissions de Co2 i evita tirar més de 5,2 milions de palets a l’any
  • Aquesta acció s’emmarca dins de l’estratègia de la companyia

 

Barcelona, 18 d’octubre de 2023.- La companyia de menjar asiàtic líder a Espanya, UDON Asian Food, presenta noves iniciatives sostenibles als seus restaurants. Concretament, l’ensenya canvia els seus palets de bambú per uns reutilitzables, sense funda, que venen dins d’un tovalló cangur. D’aquesta manera, la companyia té l’objectiu de seguir apostant per la restauració responsable per evitar al màxim les emissions al planeta.

En paraules de Jordi Vidal, cofundador i director General d’UDON Asian Food: “Estem molt orgullosos de poder anunciar que en UDON seguim incorporant accions de sostenibilitat en tots els nostres restaurants. El dir adeu als palets d’un sol ús i donar pas a una opció més ecològica i sostenible, com són els palets reutilitzables, ha estat tot un desafiament per a la companyia que hem afrontat amb molta il·lusió. El nostre objectiu està centrat en la cura del planeta i, en tota la nostra estratègia de residu zero, contemplem projectes tan innovadors com aquest“.

 

 

 

Evitant el rebuig de 5,2 milions de palets a l’any

Per produir la fusta dels palets i el paper de funda es consumeixen recursos naturals (com aigua, terra i energia fòssil). Així mateix, es requereix transport per portar els palets des de les fàbriques fins als llocs de venda, la qual cosa també pot generar emissions de gasos amb efecte d’ hivernacle. Després del seu ús, els palets generalment esdevenen residus sòlids que sovint no es reciclen i acaben en abocadors, incineradores o en entorns naturals. Quan aquests acaben en entorns naturals poden causar danys en els animals i contribuir a la pèrdua de biodiversitat. Per això, aquesta nova iniciativa, que ja es troba operativa en els més de 70 restaurants que la companyia té repartits per les principals ciutats d’Espanya, Andorra i Portugal, genera menys residus, reduint així l’empremta de Co2, alhora que compleix amb la Llei de Residus i Sòls Contaminats 7/2022.

Segons l’informe sobre “Impacte ambiental de l’entrega urgent d’aliments a la Xina: el paper de l’elecció de consum personal” *, les emissions d’un parell de palets xinesos són de 0,46 g Co2 eq. Per tant, gràcies a aquesta iniciativa, UDON estalvia 16,5 t de fusta, deixa d’emetre 1,2 t d’emissions de Co2 i evita tirar més de 5,2 milions de palets a l’any.

 

Acció dins de l’ estratègia global d’ UDON: Residu Zero

A UDON, porten la sostenibilitat en el seu ADN. El 2017, va posar en marxa el pla de sostenibilitat “As Sustainable As Possible, el programa ASAP. D’aquí que, l’impuls d’aquest projecte s’emmarqui dins de l’estratègia de la companyia. En concret, aquesta estratègia gira al voltant de quatre pilars fonamentals: l’eliminació de d’un sol ús innecessaris, la recerca d’opcions amb menor empremta ambiental, la millora de la separació i el correcte reciclatge en tots els locals.

I és que tal com afirma Jordi Vidal, “a més de les mesures que posem en marxa, com a empresa responsable volem conscienciar el consumidor sobre la importància de fer un ús responsable dels envasos“. Així, si un determinat client vol emportar-se els palets a casa seva, no hi ha problema. Doncs, als restaurants de la companyia es poden comprar per tan sols 1€.

Més enllà d’això, UDON Asian Food ha tingut des dels seus inicis l’objectiu de ser una empresa sostenible i respectuosa amb l’entorn. Producte, planeta i persones són els tres eixos principals en què l’ensenya sustenta el seu pla de sostenibilitat i la seva raó de ser: oferir el millor producte possible, cuidar del planeta i aportar valor a les persones. Aquesta aposta l’ha portat, d’una banda, a rebre el 2021 el Premi a la Sostenibilitat que atorga l’Associació Marques de Restauració, i a formar part de la Fundació Restaurants Sostenibles.

L’aposta de la companyia per la sostenibilitat ha fet que hagi estat convidada a participar en l’European Foodservice Summit, celebrat a Zúrich. Aquest esdeveniment va tenir com a convidat Jordi Pascual, qui va explicar el pla de sostenibilitat de l’empresa i va animar la resta de cadenes de restauració a seguir el seu camí.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors