Aquí tu Reforma, primera empresa del sector a introduir la tecnologia blockchain

Aquí tu Reforma s’uneix a Alastria, xarxa de blockchain espanyola, i comença la producció del seu sistema de Smart Contract, que oferirà noves garanties jurídiques als seus clients.

Eric Mora, CTO d’Aquí teu Reforma, revela que l’empresa compta amb un equip de gairebé 20 enginyers treballant en el desenvolupament d’una solució completa per a client i professional.

Octubre, 2021. – La popularitat de la tecnologia blockchain ha anat en augment en els últims anys, principalment de la mà de les criptomonedes. Ara, però, arriba al sector de les reformes a Espanya de la mà d’Aquí tu Reforma, que al costat de la xarxa de blockchain espanyola Alastria, s’ha proposat implementar aquest sistema revolucionari que atorgarà més seguretat jurídica als seus clients en la signatura de futurs contractes.

“Un dels grans problemes del sector de la reforma és la manca de confiança del professional al client i viceversa. Els nostres desenvolupaments faran servir blockchain per poder garantir que les accions de l’usuari i del professional es consolidin donant-los seguretat jurídica en els dos casos”, explica el CTO d’Aquí tu Reforma, Eric Mora.

Alastria, que va arribar al mercat el 2017 com la primera xarxa nacional regulada basada en blockchain i que compta amb socis en més de 10 sectors diferents, veu en aquesta tecnologia una eina d’honestedat. Donada la immutabilitat de les seves bases de dades, explica l’expert, el blockchain garanteix al client la màxima seguretat possible. “Això, unit a un sistema d’identificació adequat, dotarà als nostres desenvolupaments de garanties jurídiques”, afegeix.

En definitiva, la tecnologia blockchain permet establir una traçabilitat sense fallades que facilita a totes les parts conèixer el registre dels documents i transaccions per evitar qualsevol mena de falsificació. En el cas del projecte d’Aquí tu Reforma, detalla Mora, la inversió es troba dins el marc de CDTI i comptarà amb una partida inicial de prop de 100.000 euros.

Smart Contracts, la millor garantia jurídica

“Això és un primer pas per poder treballar en les reformes amb els anomenats Smart Contracts, que ens permeten garantir a totes les parts el cobrament, el pagament i l’execució de totes les clàusules del contracte”, detalla l’expert.

El gran benefici que ofereixen els “contractes intel·ligents” és que no només es redueixen costos i temps, en poder fer-se en remot sense intermediaris, sinó que el nivell de confiança entre client i empresa és màxim, en quedar totes les clàusules registrades de manera immutable. Des d’Aquí tu Reforma es compta amb un equip de gairebé 20 enginyers que ja està treballant per desenvolupar aquesta tecnologia. “Tots els nostres esforços estan centrats a aconseguir la solució completa que permetrà el client i al professional poder relacionar-se amb aquest marc de seguretat jurídica”, assenyala Eric Mora, que lidera l’equip més gran d’IT en una empresa de reformes a Espanya.

 

Sobre Aquí tu Reforma

Aquí tu Reforma és la marca líder de reformes d’habitatges i té com a objectiu principal millorar el benestar de les persones en ciutats sostenibles, emprant la tecnologia com a eix vertebrador. La xarxa compta amb 130 llicenciataris -model de negoci similar a la franquícia però amb major autonomia per a l’emprenedor- ubicats en 50 ciutats per tot Espanya. La companyia ofereix als seus clients finançament per a la seva reforma a través de la seva plataforma Aquí Credit i gràcies als seus acords amb entitats bancàries. Aquí tu Reforma, que va iniciar la seva activitat el 2019, va ser fundada per Francisco Morán i Enric Aparici.

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez
+ 34 689 688 822 /+ 34 667 656 269
Departament de Comunicació
marga@whitetabbit.site / laura@whitetabbit.site

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors