Aquí tu Reforma supera els 20 milions d’euros en volum d’obres el 2022

Aquí tu Reforma experimenta un augment del 64% en volum d’obres durant el 2022, superant els 20 milions d’euros, amb una gran empenta en obres de rehabilitació energètica

 

 

La rehabilitació energètica consolida el creixement augmentat pels fons Next Generation, xifrats en 5.200 milions d’euros disponibles per a Espanya

 

 

Dilluns 24 d’abril – El sector de la reforma ha estat històricament clau a l’economia espanyola, però des del confinament les seves xifres no deixen de sorprendre. Amb un històric creixement del 6% el 2021 –època postpandèmia – el sector de reformes va disminuir lleugerament un -1,4%, el 2022 a causa de l’augment del preu de materials. Tot i això, les xifres globals del sector continuen movent-se al voltant de 22.000 milions d’euros a Espanya, cosa que el posiciona com un dels sectors més atractius on invertir. En aquest sentit, les principals constructores especialitzades en rehabilitació van aconseguir incrementar més d’un 11% la facturació emparada per l’impacte dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Aquests fons, focalitzats en la rehabilitació energètica, després de diversos retards comencen a impactar a les llars i edificis espanyols. La necessitat de renovar i adaptar els espais, tant a les llars com als negocis, s’ha tornat cada cop més evident en els darrers anys, impulsant un mercat que no deixa de créixer, amb un dels parcs immobiliaris més envellits d’Europa.

Aquí tu Reforma, marca líder del sector, corrobora aquesta situació explicant que la demanda de reformes continua creixent. La companyia, participada per Iberdrola i Roca, ha superat els 20 milions d’euros en facturació el 2022, cosa que representa un creixement del 64%. “El desig de reformar continua vigent i ho continuarà estant els propers anys. Les persones valoren cada cop més la confiança d’una marca reconeixible per fer una reforma sense complicacions, per això hem vist un increment en sol·licituds de reformes”, explica Francisco Morán, CEO i co-founder d’Aquí tu Reforma. Morán destaca que ATR és “la xarxa més gran de professionals de la reforma a Espanya que compta amb una àmplia presència a Mèxic, amb l’objectiu d’incrementar exponencialment la xarxa als dos països, així com a Itàlia i Colòmbia, on la companyia ja ha desembarcat”.

Les preferències dels clients són clares: sostenibilitat i eficiència energètica

El creixement del sector sí que mostra certs canvis, però en les preferències dels clients, que ara busquen reformes més sostenibles i eficients energèticament. A Espanya, l’habitatge representa el 40% del consum energètic, una xifra absolutament disparada i on la rehabilitació energètica és urgent. Precisament arran d’aquesta urgència arriben els fons europeus Next Generation, dotats amb 5.200 milions d’euros en subvencions per a reformes i rehabilitacions.

 

Les reformes digitals són el present, no el futur

La digitalització i la incorporació de noves tecnologies també impulsen el sector de la reforma, permetent als professionals de la reforma oferir solucions més precises i eficients als seus clients. La realitat virtual i els programes de disseny 3D, per exemple, permeten als clients visualitzar com quedaria la seva reforma abans de dur-la a terme, cosa que ha suposat una revolució al sector.

Roca Ventures Group acaba de liderar una ronda de finançament de 2,5 milions d’euros per Aquí la teva Reforma amb el focus posat en la innovació tecnològica, un dels aspectes clau d’aquesta companyia, que compta amb un equip propi de gairebé 20 persones a l’àrea de tecnologia i innovació per desenvolupar eines tecnològiques pensades per al professional de la reforma i per al client. “El consumidor ha canviat i demana noves eines, en aquest cas, digitals. La digitalització de les reformes ha trigat, però ara els nostres avenços arriben a passos de gegant”, remarca Francisco Morán, CEO d’Aquí la teva Reforma, companyia que també compta amb presència a Mèxic, Itàlia i Colòmbia.

El sector de la reforma mou més de 20.000 milions d’euros només a Espanya i és un dels sectors clau en l’economia europea, no només per l’impacte econòmic, també pel paper que juga en la sostenibilitat de les ciutats. Aquest 2023 serà un any de consolidació per a les reformes i la rehabilitació, amb la moderació dels preus dels materials, després d’un important increment els darrers dos anys.

 

Sobre Aquí tu Reforma

Aquí tu Reforma és la marca líder de reformes a Espanya i compta amb presència a Mèxic, Itàlia i Colòmbia. Està participada per Iberdrola, Roca, Seaya Ventures, Encomenda i Banc Sabadell, entre d’altres. La seva missió és millorar el benestar de les persones a ciutats sostenibles i la seva gran aposta és la tecnologia, a través de la qual volen digitalitzar les reformes. Les botigues Aquí la teva Reforma se centren en l’experiència del client per fer de la reforma de casa un viatge ple d’emocions. La companyia ofereix terminis tancats per contracte, finançament a mida i dos anys de garantia després de la reforma, vetllant per fer un treball de qualitat en els terminis de temps promesos.

TEXT WEB

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors