Descompte carburant

Tot i haver-se cobrat sense problemes el primer avançament del Govern del 90%, calculat sobre la base de les vendes mensuals de l’any anterior, les benzineres low cost adverteixen sobre la incertesa i estrès que segueix existint al voltant dels cobraments del mes d’abril.

Ara el dubte que tenen les companyies és quan es rebrà el cobrament corresponent a les vendes del mes d’abril, aquesta incertesa sí que seria important aclarir-la perquè les empreses, amb independència de la seva mida, puguin proveir la tresoreria“, alerta Manel Montero, director general del Grup Moure.

 

 

Divendres, 8 d’abril 2022– Aquest divendres, 8 d’abril, s’ha complert una setmana des de l’entrada en vigor del Reial decret pel qual els ciutadans paguen 20 cèntims d’euro menys el litre de carburant. Passats uns dies, i malgrat el compliment del Govern pel que fa a terminis de pagament, la incertesa continua sent la nota predominant a les gasolineres espanyoles low cost.

Un cop superats els obstacles informàtics d’adaptar els sistemes a la bonificació aprovada pel Govern, no el descompte, que és important la diferència, i que s’ha cobrat la bestreta del 90% sobre la mitjana mensual de les vendes de l’any passat, la situació tant a nivell organitzatiu com a nivell de tresoreria s’ha normalitzat força”, reconeix Manel Montero, director general de Grupo Moure.

El director general del Grup Moure, hòlding que engloba, entre altres marques, la xarxa de benzineres Autonetoil, revela que, si bé hi va haver un increment de vendes divendres, per tots aquells conductors que van esperar per omplir el dipòsit a menor preu, “a partir de diumenge es van regularitzar les vendes i es ven amb normalitat”.

Continua l’estrès i la incertesa de cara al futur

Amb el primer avenç cobrat d’acord amb els termes i l’import sol·licitats, el gran temor de les companyies és conèixer amb exactitud la data del cobrament corresponent a les vendes del mes d’abril. En algunes comunitats, com València i les Balears, ja s’ha anunciat finançament al 0% de la rebaixa, però a la resta es manté la incertesa.

Ara el dubte que tenen les companyies és quan es rebrà el cobrament corresponent a les vendes del mes d’abril, aquesta incertesa sí que seria important aclarir-la perquè les empreses, amb independència de la seva mida, puguin proveir la tresoreria o sol·licitar ajuts financers avançar els 0,20 cèntims per litre venut”, afirma Montero.

Per a l’expert, hi ha “una situació d’estrès” a la tresoreria de les diferents companyies espanyoles per avançar l’import d’aquesta rebaixa, ja que en treballar amb marges que oscil·len entre els 5 i 10 cèntims per litre venut, es produeix un cash flow negatiu a cada venda d’entre 10 i 15 cèntims per litre.

Aquesta situació, elevada a una quantitat de dies, setmanes o mesos sense saber quan es cobrarà, pot portar a una fallida financera de les empreses. Per això és de vital importància que les administracions aclareixin com més aviat millor en quines dates es produiran les properes tres transferències, ja que l’únic que coneixem és el període de temps en què les hem de sol·licitar”, conclou.

Sobre Grup Moure
Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Si t’interessa tenir més informació sobre Grupo Moure, sol·licitar disponibilitat per concertar entrevista amb algun dels seus portaveus o tens qualsevol consulta relacionada amb l’empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez
+ 34 689 688 822 / + 34 667 656 269
Departament de Comunicació
press@grupomoure.com

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors