Descompte Carburant

Manel Montero: “El descompte ha resultat totalment ineficaç i els preus continuaran pujant”

 

 

El Govern d’Espanya ha anunciat que el descompte de 20 cèntims per litre de carburant, que va entrar en vigor el 29 de març passat, s’estendrà tres mesos més, i serà efectiu fins al dia 30 de setembre de 2022.

Manel Montero, director general del Grup Moure, qüestiona la decisió de l’Executiu perquè considera que es tracta d’“una mesura ineficaç i desafortunada” que només ajuda a crear la sensació que les benzineres estan guanyant uns marges que no tenen.

 

 

Juny 2022– Davant l’escalada dels preus, sembla que el Govern d’Espanya prorrogarà tres mesos més el famós descompte de 20 cèntims per litre de carburant. D’aquesta manera, aquesta mesura, que està en vigor des del 29 de març, continuarà activa fins al 30 de setembre, una decisió que no ha tingut una bona acollida entre les benzineres nacionals. “Segons les últimes declaracions del Govern es prorrogarà el que hauria d’haver estat la mesura estrella per frenar la inflació, una bonificació de 20 cèntims als combustibles. Mesura que ha resultat ser totalment ineficaç per a aquest objectiu, ja que els preus han continuat pujant i tot indica que seguiran en ascens”, alerta Manel Montero, director general de Grupo Moure.

En aquest sentit, l’expert, que cataloga el descompte d’“infructífer i desafortunat”, alerta sobre els riscos de mantenir aquest decret sorgit arran del Pla Nacional dissenyat per frenar l’impacte econòmic del conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia. “Mesures similars que s’estan aplicant a països del nostre entorn estan tenint resultats inflacionistes similars”, i afegeix, “s’està generant una sensació que les benzineres estem guanyant uns marges que realment no tenim”.

El preu de la benzina ja ha anul·lat l’impacte del descompte

En el moment de la seva implementació, aquesta mesura extraordinària va ser concebuda com a pla de xoc. Ara, gairebé tres mesos després, les dades corroboren que no n’hi ha prou per controlar l’escalada de preus a mitjà i llarg termini, ja que el preu de la gasolina ja és 20 cèntims més car que quan es va aprovar l’ajuda.

Les dades publicades corroboren que la rebaixa del preu dels combustibles mitjançant una bonificació no serveix per aturar una espiral inflacionista, deixant acreditat el gran error que ha estat aquesta mesura, la qual està suposant un greuge per a l’economia de milers de benzineres que s’estan veient obligades a avançar uns diners que no guanyen”, continua Montero.

El director general de Grup Moure mostra la seva preocupació davant la inflació, que està veient als carburants i als aliments els seus principals impulsors: “Això deixa clar que s’han de prendre mesures molt més amunt a la cadena de valor per reduir els beneficis o contenir els preus, tal com ja s’ha fet al sector del gas”.

 

Sobre Grup Moure

Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

 

Si t’interessa tenir més informació sobre Grupo Moure, sol·licitar disponibilitat per concertar entrevista amb algun dels seus portaveus o tens qualsevol consulta relacionada amb l’empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez

+ 34 689 688 822 / + 34 667 656 269

Departament de Comunicació

press@grupomoure.com

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors