EL FUTUR DEL SECTOR DE LES REFORMES

Intel·ligència artificial, quina implicació té en la reforma d’habitatges?

Alguna de les aplicacions més interessants de la IA en el sector de les reformes són l’ús d’ulleres de realitat virtual o la generació automàtica de renders en 3D de projectes de reforma, entre d’altres.

“La intel·ligència artificial en les reformes ens ajuda a millorar l’experiència del client i també a agilitzar temps, la qual cosa suposa un estalvi econòmic també per al professional de la reforma”, comenta Francisco Morán, CEO i co-fundador d’Aquí la teva Reforma

La intel·ligència artificial (IA) ja ha revolucionat diversos sectors i està en boca de tots. El sector de la reforma, tradicionalment poc digital, ja ha vist les primeres millores gràcies a la intel·ligència artificial i en el futur se sumaran avenços nous.

Experiències immersives, visualitzacions realistes i presa de decisions més intel·ligents; una transformació completa de la forma en què s’ aborden els projectes de reforma. Malgrat aquests suculents avenços, encara són poques les empreses de reformes que els han implementat o que preveuen fer-ho.

Existeix una resistència en el propi sector de la reforma als avenços tecnològics, però és una cosa necessària i inevitable”, assenyala Francisco Morán, CEO i co-fundador d’Aquí la teva Reforma, companyia de reformes que aposta pel desenvolupament tecnològic i la intel·ligència artificial, “el sector de la reforma està acostumat als mateixos processos de fa dècades; mentre els altres han innovat, en les reformes no ho hem fet. Això ja està canviant”, assenyala Morán.

I és que la intel·ligència artificial promet donar un gir a com vivim el procés de reforma d’un habitatge. Una de les aplicacions més emocionants de la intel·ligència artificial en la reforma d’habitatges és l’ús d’ulleres de realitat virtual. Amb aquesta tecnologia, els clients poden visualitzar com quedarà la seva llar després de la reforma, fins i tot abans que comencin les obres. En posar-se aquestes ulleres, els usuaris poden caminar virtualment pel seu futur habitatge, experimentant la sensació d’estar dins d’ella. Aquesta experiència immersiva permet prendre decisions més informades i precises sobre el disseny, distribució d’ espais i tria de materials, millorant la satisfacció del client.

Una altra contribució destacada de la IA és la generació automàtica de renders en 3D de projectes de reforma. Utilitzant algoritmes avançats, es poden transformar els plànols i dissenys en representacions visuals realistes i detallades. La IA permet agilitar un procés que, de forma manual, pot demorar fins a una setmana.

“La intel·ligència artificial en les reformes ens ajuda a millorar l’experiència del client i també a agilitzar temps, la qual cosa suposa un estalvi econòmic també per al professional de la reforma. Són avenços tecnològics que tenen un impacte real en el procés de la reforma i el fan més agradable”, comenta l’expert.

A més, els algoritmes de machine learning i la intel·ligència artificial juguen un paper fonamental en l’experiència del client. Aquesta tecnologia permet personalitzar al màxim cada procés de reforma, predient expectatives i preferències de cada client, realitzant recomanacions de disseny, materials i pressupostos pensades per a cada persona de forma específica, la qual cosa augmenta la satisfacció de l’ usuari i, novament, agilita tot el procés complet.

“Implementar la IA i la tecnologia en general, en el sector de la reforma, no és gens fàcil, ja que està tot per desenvolupar. A Aquí la teva Reforma ja hem implementat alguns avenços perquè apostem per la tecnologia des del 2018, no és una novetat per a nosaltres”, conta Morán. Tot i que hi ha molt per escriure en la implementació de la mateixa en les reformes, indica que “els avenços que la intel·ligència artificial va a brindar al sector de la reforma seran apaivagades”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors