L’aprenentatge constant com a clau de l’èxit en l’expansió global

EXPANSIÓ EN MERCATS INTERNACIONALS

Els períodes d’ expansió internacional presenten una important sèrie de reptes i possibilitats a les empreses, és per això que la planificació i l’ establiment de llaços amb partners locals juguen un paper tan important.

La clau de l’èxit en l’expansió internacional és el seguiment i l’adaptació contínua; reconèixer que l’aprenentatge és un procés constant en el nou mercat“, explica Álex de Riaño, director Comercial de Petronet.

 

 

En un món cada vegada més globalitzat, moltes empreses busquen oportunitats d‘expansió més enllà dels seus mercats nacionals. No obstant això, el creixement en mercats internacionals pot ser un desafiament complex i ple d’ obstacles, per la qual cosa és fonamental comprendre les estratègies clau que puguin portar a l’ èxit en aquesta aventura empresarial.

En aquest sentit, des de Petronet, distribuïdora líder a Espanya de peces de carwash i part del holding Grup Moure, destaquen la importància d’analitzar els mercats més propers i aquells en els quals disposin de més informació per detectar oportunitats. En el seu cas, Portugal va ser el país escollit per “la seva disponibilitat d’informació detallada sobre els hàbits de compra dels consumidors, la competència existent i les qüestions legals necessàries per a la venda en aquest país“.

Una vegada identificat el mercat objectiu, l’adaptació al mateix va ser fonamental“, reconeix el director Comercial de Petronet, Álex de Riaño, qui recorda l’esforç invertit a comprendre les necessitats i preferències locals, treballant en elements essencials per a la seua venda, com les instruccions en l’idioma corresponent i la contractació de serveis de logística i transport.

Per facilitar l’entrada en un nou mercat, a més de la inversió necessària en màrqueting adaptat al públic del territori, és clau entaular bones relacions amb aliats i partners locals que coneguin a la perfecció el mercat objectiu.

La importància de traçar una estratègia a mitjà i llarg termini

La clau de l’èxit en l’expansió internacional“, segons Álex de Riaño, “és el seguiment i l’adaptació contínua; reconèixer que l’aprenentatge és un procés constant en el nou mercat, i ajustar les estratègies comercials i de màrqueting en base al feedback rebut per part dels nous clients i proveïdors“.

Pel que fa al full de ruta en els processos d’ expansió internacional, els següents passos després de l’ aterratge de la mà de partners locals passen per realitzar visites comercials conjuntes per recaptar informació i elaborar una proposta comercial i de màrqueting adaptada, així com la participació en esdeveniments i fires del sector per comunicar l’ oferta diferenciada i establir contactes clau.

A través d’aquests enfocaments estratègics i el seu compromís amb l’adaptació i l’aprenentatge continu, hem aconseguit un exitós creixement en mercats internacionals i mantenim l’objectiu de continuar amb l’expansió a nivell global, establint aliances estratègiques i enfortint la marca a nivell internacional“, conclou l’expert.

 

Sobre Grup Moure

Grup Moure és un holding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory. Elefant Blau, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de gasolineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora nº 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors