El preu de la vivenda a Espanya pujarà un 2,5% interanual a tancament de 2023

COM TANCARÀ EL PREU DE L’HABITATGE AQUEST 2023?

El preu de la vivenda a Espanya pujarà un 2,5% interanual a tancament de 2023

La xarxa immobiliària nacional fa públiques les seves previsions i avisa que no es produiran baixades significatives del preu mitjà aquest any, però sí que es podrien registrar durant la primera meitat del 2024.

Anàlisi territorial: les grans capitals registraran les majors caigudes de preu pel descens de la demanda; el litoral mediterrani continuarà sent una referència; la cornisa cantàbrica serà la regió amb major augment de l’interès per a la compra d’habitatges; i els arxipèlags han entrat en una fase d’estabilització.

El mercat espanyol de l’habitatge tancarà un 2023 de cert equilibri entre oferta i demanda en el segment de la compra i venda d’immobles malgrat l’encariment de la vida i del finançament hipotecari, cosa que ha incrementat la tensió en el mercat del lloguer a les grans ciutats.

 

La immobiliària donpiso, una de les principals xarxes immobiliàries d’Espanya, dona a conèixer la seva anàlisi del que està donant de si aquest 2023 en el mercat residencial i les seves previsions sobre l’evolució dels preus. En aquest sentit, segons informa la companyia, el preu mitjà de l’habitatge ha de tendir a l’estabilització a tancament de 2023.

“Això no és una situació nova. Ja ho hem vist en altres moments en què el mercat immobiliari registra un procés d’ajust i la caiguda de les vendes es trasllada als preus un temps després”. Així ho veu Emiliano Bermúdez, subdirector general de donpiso, qui indica que “ara estem en aquesta fase en la qual el mercat s’està contraient i veiem que el preu de l’habitatge s’estabilitza”. “Si l’any passat va pujar al voltant d’un 3% interanual, segurament aquest any veiem pujades per sota del 3%, però pujades, al cap i a la fi”.

L’expert va més enllà i llança una predicció de cara al tancament del 2023 i l’inici de l’any que ve: D’aquí a final d’any no vam experimentar un procés deflacionista del preu de l’habitatge en el qual vegem baixades significatives, i pot que sí que les vegem durant la primera meitat del 2024″,  concreta el subdirector general de donpiso.

Els mercats més dinàmics continuaran sent les grans capitals com Madrid, Barcelona, Màlaga, València, Sevilla o Bilbao, així com les seves àrees metropolitanes, i els litorals de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Múrcia. Mentrestant, la cornisa cantàbrica és una de les regions que experimentarà un major auge de l’interès per la compra d’habitatges en els pròxims anys a causa de la seva agradable climatologia en els mesos d’estiu i la competitivitat dels seus preus. A més, els arxipèlags de Balears i Canàries ja han entrat en un període de certa estabilitat en els seus macro indicadors immobiliaris.

En quin moment arribem a l’últim trimestre de 2023?

Segons ha explicat, en aquests moments el mercat gaudeix de cert equilibri entre oferta i demanda en el segment de la compra i venda d’immobles malgrat l’encariment de la vida i del finançament, factors que han fet baixar les compravendes i el preu de l’habitatge, tot i que de forma menys notable a l’esperada. “A més, el mercat del lloguer segueix mostrant el seu dinamisme habitual a les principals capitals espanyoles. De fet, la situació al mercat de compra ha tensionat encara més els lloguers a les grans ciutats, ja que una part de la demanda ha optat per llogar en comptes de comprar”, subratlla Bermúdez.

D’altra banda, l’anàlisi de donpiso incideix que és a les grans ciutats on els ajustos en el preu de l’habitatge a la venda s’estan notant abans. “Els preus a les grans capitals espanyoles estan més tensionats i amb elevats volums de demanda, per la qual cosa és en aquestes zones on la caiguda de l’interès per la compra d’habitatges comporta una contracció dels preus més evident que en mercats menys demandats”.

En aquesta línia, pel que fa al comportament dels inversors immobiliaris, l’expert avisa que ja s’està notant una caiguda de la inversió en habitatge per rendibilitzar-la mitjançant el lloguer, sobretot en la inversió a petita i mitjana escala, al marge de les grans operacions immobiliàries. Les mesures adoptades en matèria de lloguer arran de l’entrada en vigor de la Llei d’Habitatge no fomenten el creixement de la inversió en el mercat immobiliari”, lamenta Emiliano Bermúdez.

 

Sobre donpiso

donpiso és l’empresa degana del sector de la intermediació immobiliària a Espanya. Fundada el 1984, compta amb una important xarxa d’oficines en progressiu creixement a les principals ciutats del país. El seu alt volum de negoci li ha permès situar-se al cap del sector en volum d’intermediació de propietats, posicionant-se, així com una de les xarxes immobiliàries més importants d’Espanya amb excel·lents índexs de satisfacció. L’empresa ofereix serveis de compravenda, lloguer i reformes, i compta amb un equip que supera els 600 treballadors a tota la xarxa.

 

 

 

Departament de Comunicació

Javier de Agustín Valdés / Laura Sali Pérez
+34 664 691 119 / +34 667 656 269

press@donpiso.es
www.donpiso.es

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors