FINAL DELS COTXES DE COMBUSTIÓ

Grupo Moure: “Prohibir la venda de cotxes de combustió sense un pla estratègic definit comunitari és un gran error”

El Parlament Europeu ha aprovat la fi dels cotxes de combustió, de manera que, a partir de l’any 2035, tots els turismes i les furgonetes hauran de ser de zero emissions.

Prohibir la venda de cotxes de benzina i dièsel a partir del 2035 sense que això vagi acompanyat d’un pla estratègic, definit i homogeni entre tots els països ens sembla un gran error d’estratègia”, afirma Manel Montero, director general del Grup Moure.

 

El Parlament Europeu va aprovar la fi dels cotxes de combustió, de manera que, a partir de l’any 2035, tots els turismes i les furgonetes hauran de ser de zero emissions. Aquesta mesura, malgrat les bones intencions, haurà d’anar acompanyat d’un “pla estratègic” per garantir-ne l’èxit, adverteixen des del hòlding espanyol Grupo Moure.

Prohibir la venda de cotxes de benzina i dièsel a partir del 2035 sense que això vagi acompanyat d’un pla estratègic, definit i homogeni entre tots els països ens sembla un gran error d’estratègia“, afirma Manel Montero, director general del Grup Moure.

Per a l’expert, el canvi climàtic és una conseqüència directa d’haver estat anys treballant individualment i sense una vocació conjunta per buscar el bé comú. I és per aquest mateix motiu pel que considera “urgent” la creació d'”un pla real de reducció d’emissions de CO2 que permeti desenvolupar energies renovables davant del consum d’energia fòssil“.

Per aconseguir-ho, la prohibició dels vehicles de combustió és un pas, reconeix Montero, però no la solució. Aquest moviment arriscat i necessari haurà d’anar acompanyant d’un “ambiciós projecte d’inversió en infraestructures que faci realitat una transició molt necessària”.

Tot allò que signifiqui treballar en la introducció de vehicles de zero i baixes emissions estimulant la demanda, afavorirà el compliment dels objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle fixats per la UE i la millora de la qualitat de l’aire i la salut de les persones”, continua Montero, que, alhora, posa en dubte l’aposta actual per la mobilitat elèctrica, ja que a Espanya hi ha una falta clara de xarxa de recàrrega als grans corredors entre ciutats i el preu de la llum fa cada vegada menys rendible l’aposta per aquest tipus de vehicles.

En última instància, des de Grupo Moure es fa també una crida per no centrar tota la inversió en cotxes elèctrics i apostar en aquests anys de transició per altres alternatives, com són “l’ecocombustible“, la petjada de CO2 del qual també és zero i que no exigeix cap canvi en els vehicles dels conductors actuals: “és 100% compatible amb l’actual motor de combustió, més durador i eficient i no canvia el sistema actual de distribució i de recaptació”.

Sobre Grup Moure

Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors