Grup Moure tanca el 2023 amb una facturació per sobre dels 100 milions d’euros

 

BALANÇ 2023 I PREVISIÓ 2024

El holding ha tancat 2023, l’any en què s’ha dut a terme la major inversió dels seus 30 anys d’història, amb un total de 71 centres de rentat Elefant Blau i estacions de servei Autonetoil.

El pla estratègic del holding està donant molt bons resultats i serà clau per al creixement durant aquest 2024, en el qual preveuen augmentar la seva facturació un 30%, assolint els 130 milions d’euros.

En un nou any en què la conjuntura, tant nacional com internacional, no ha deixat de posar-nos reptes per davant, hem demostrat el nostre caràcter resilient, adaptant-nos al màxim per seguir creixent com a empresa i oferint preus competitius als nostres clients“, explica Manel Montero, director general de Grup Moure.

 

 

Dimarts 12 de març 2024Grup Moure, holding amb presència en el sector energètic i carwash que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory, ha tancat l’any 2023 amb una facturació total de 103 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de gairebé el 10% respecte a l’any anterior. El holding, que durant aquest any celebrarà el seu 30è aniversari, compta ja amb 71 centres de rentat Elefant Blau i gasolineres Autonetoil.

El passat any va suposar un nou i important pas cap endavant dins del pla estratègic de Grup Moure. Pel que fa a la plantilla, el nombre de treballadors directes va experimentar un creixement del 19,6%, assolint els 134 empleats, 22 més que l’exercici anterior.

El director general de Grup Moure, Manel Montero, celebra els resultats obtinguts en un any que defineix com a “clau” per a l’empresa, ja que s’ha dut a terme la major inversió de les seves tres dècades d’història, la compra de Petroest i les seves 3 estacions de servei a Mallorca, amb les quals s’ha reforçat la posició de lideratge en el sector de les gasolineres Quality low cost,  que compta ja amb presència a Menorca (2 centres), Mallorca (8) i Eivissa (1) al tancament de 2023.

En un nou any en què la conjuntura, tant nacional com internacional, no ha deixat de posar-nos reptes per davant, hem demostrat el nostre caràcter resilient, adaptant-nos al màxim per seguir creixent com a empresa i oferint preus competitius als nostres clients“, afirma Montero, qui també assenyala l’obertura de la nova estació de servei de Manacor,  la més gran fins a la data del grup, o la d’Autonetoil de Vilanova, com a grans apostes de l’any.

Grans plans de creixement per al 2024

De cara al 2024, Grup Moure es mostra molt optimista i té previst continuar amb aquesta tendència alcista, afermant així la seva posició com a líders en el sector. “Analitzant la tendència dels últims anys, i tenint en compte el nostre pla de creixement, confiem a augmentar la nostra facturació un 30% en termes interanuals fins a assolir els 130 milions d’euros“, detalla el president i fundador del holding, Marcos Moure.

En aquest sentit, Moure apunta que l’estratègia per a aquest nou any seguirà l’estela de 2023, ja que combinarà el creixement orgànic a través de l’obertura de nous centres amb la compra d’altres estacions de servei ja existents per transformar-les en centres Autonetoil i Elefant Blau.

Confiem a dur a terme entre 5 i 6 noves obertures, posant especial focus a les Illes Balears, Catalunya, Madrid i Galícia, encara que no descartem continuar invertint en altres regions sempre que apareguin oportunitats de negoci i es donin les condicions òptimes per invertir“, comenta el president.

Durant aquest any també treballarà per ampliar les instal·lacions i la capacitat productiva de Washnet Factory, fàbrica i instal·ladora de centres de rentat i mòduls personalitzats, per afrontar els nous desafiaments.

Paral·lelament Grup Moure segueix diversificant les seves àrees de negoci, invertint en nous sectors amb la mateixa filosofia de ser disruptius i innovadors posant en marxa dos grans projectes. Un és la creació d’una nova empresa del holding, Kumbra Yachts, que es dedicarà al disseny, construcció i comercialització d’embarcacions d’esbarjo. El primer vaixell està previst que es boti el proper mes de maig.

Compromesos amb el desenvolupament de solucions innovadores, també apareixerà en pla una nova línia de negoci vinculada a la instal·lació de botigues intel·ligents. Un format revolucionari de botigues comercials on es podran realitzar compres sense necessitat de personal, on oferir al client una experiència de compra, en règim d’autoservei independent i dotada d’intel·ligència artificial. L’ establiment podrà estar obert 24 hores al dia, 7 dies de la setmana i s’ accedirà mitjançant un sistema de targeta bancària, sense necessitat de passar per caixa.

La fi dels cotxes de combustió i la sequera, grans reptes del sector

Pel que fa a la conjuntura que ha envoltat el sector en els últims mesos, un dels temes més comentats ha estat la situació de les gasolineres respecte a la proposta emesa pel Parlament Europeu per prohibir la venda de cotxes nous amb motor de combustió a partir de l’any 2035.

En aquest sentit, Marcos Moure assenyala el rol clau que pot jugar en aquesta transició l’ús dels anomenats e-fuel, o combustibles sintètics, els quals podrien reduir les emissions de carboni sense posar en compromís la continuïtat de la comercialització i l’ús de motors. Tot i això, adverteix que “tot i que aquests combustibles tenen el potencial de reduir les emissions de carboni pràcticament a zero“.

D’altra banda, una de les grans preocupacions que està rondant el sector és l’actual situació de sequera provocada per la crisi climàtica, especialment greu a les zones del litoral mediterrani. En la lluita contra aquest problema, la neteja de cotxes en centres de rentat pot ser una acció molt important per evitar el malbaratament dels rentats casolans, ja que en el primer dels casos la despesa d’aigua no arriba ni als 60 litres, mentre que en el segon pot ascendir fins als 400 litres.

En el cas concret d’Elefant Blau, tenim un gran compromís amb la preservació del medi ambient i ens assegurem que les aigües restants i contaminants que sorgeixen del procés de llevat es recullin i filtrin, fent la separació pertinent dels residus generats; tot això, gràcies a un sistema que ens permet reutilitzar un percentatge de l’aigua emprada, tant de pistes com de pòrtics“, conclou Marcos Moure.

 

 

Sobre Grup Moure

Grup Moure és un holding fundat fa 30 anys amb presència en el sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet, Washnet Factory i Kumbra Yachts. Elefant Blau, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de gasolineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 18 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora nº 1 a Espanya de peces de carwash; Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat i Kumbra Yachts, la recent empresa de venda d’embarcacions d’esbarjo.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors