La prohibició de vendes entre distribuïdors al detall marca un abans i un després al mercat dels hidrocarburs

 

LLUITA CONTRA EL FRAU FISCAL ENTRE MINORISTES

 

El pròxim 28 de març entrarà en vigor el Reial Decret Llei 8/2023, en el qual figura la prohibició de les vendes entre distribuïdors al detall en el sector dels hidrocarburs, una mesura que podria posar fi a prop d’una dècada de pràctiques fraudulentes.

“Amb aquesta nova norma es posarà fi al frau sistemàtic que durant anys han provocat empreses que utilitzaven la venda mitjançant comercialitzadores, sense un desenvolupament normatiu amb mesures de control i supervisió per part de les Administracions per evitar el frau fiscal”, explica Manel Montero, director general de Grup Moure.

 

 

Després d’anys d’irregularitats, el pròxim 28 de març entrarà en vigor el Reial Decret Llei 8/2023, pel qual quedaran prohibides les vendes entre distribuïdors al detall, una fita fonamental que marcarà “un abans i un després” en el mercat dels hidrocarburs, celebren des del holding amb presència en el sector energètic Grup Moure.

En els últims 10 anys algunes empreses del sector energètic han utilitzat, i fins a dia d’avui continuen utilitzant, les vendes entre minoristes per incomplir amb les seves obligacions sectorials. “Amb aquesta nova norma es posarà fi al frau sistemàtic que durant anys han provocat empreses que utilitzaven la venda mitjançant comercialitzadores, sense un desenvolupament normatiu amb mesures de control i supervisió per part de les Administracions per evitar el frau fiscal“, afirma el director general de Grup Moure, Manel Montero, qui assegura que aquesta situació havia derivat “en la creació d’ un mercat de competència deslleial entre gasolineres“.

De la mateixa manera, l’expert recorda com l’any 2015 l’Executiu del Partit Popular ja va intentar posar fre a aquesta pràctica amb el canvi de la Llei de Carburants, però, en comptes d’impactar de forma favorable en la competència del sector i en els preus finals del consumidor, “es va traduir en un major frau per part d’algunes companyies“,  doncs els comercials podien revendre el producte de l’exterior sense cap tipus de control.

Montero continua i detalla que aquells models de negoci que no estaven previstos en l’actual redacció de la norma no contemplaven obligacions en el manteniment de les existències de seguretat enfront de les CORES, així com les meritacions mensuals com a conseqüència de les vendes o consums. “Aquesta no obligació permetia un negoci paral·lel en la distribució, facilitant el frau per part d’algunes companyies, perjudicant tot el sector i impactant directament en el preu final dels carburants“, conclou l’expert, qui confia que, a partir d’ara, “serà molt més difícil seguir duent a terme aquestes males i fraudulentes pràctiques en el sector“.

 

Sobre Grup Moure

Grup Moure és un holding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory. Elefant Blau, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de gasolineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora nº 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors