Híbrids no endollables: l’opció preferida pels espanyols després dels vehicles de combustió

Durant els primers sis mesos de l’any, la venda de cotxes de gasolina segueix dominant el mercat amb una quota de matriculacions del 43%, mentre que els cotxes híbrids, que inclouen els microhíbrids, han representat poc més del 30%, segons dades d’Anfac.

“Els vehicles són cada vegada més eficients energèticament, cosa que s’ha traduït en una disminució de les vendes de gasolina”, explica Manel Montero, director general de Grup Moure.


Setembre, 2023.-
En el canviant panorama del mercat automobilístic espanyol, una tendència està captant l’atenció dels consumidors i la indústria: el creixent pes dels vehicles híbrids no endollables en les matriculacions. Aquests automòbils estan guanyant terreny a passos agegantats, oferint una solució atractiva per a aquells que busquen una mobilitat més sostenible sense comprometre la comoditat i la versatilitat en els seus desplaçaments.

En aquest context, Grup Moure, holding presència en el sector energètic, explica aquesta tendència, així com l’impacte significatiu que aquest creixement suposa en les gasolineres: “Les estacions de servei portem anys notant que els vehicles són cada vegada més eficients energèticament, l’eliminació del plom, així com motors amb més marxes, són avenços en els motors de combustió que els fan més sostenibles i que provoquen menys consum,  i, per tant, aquests avenços ja s’han traduït en menys vendes de gasolina“, revela Manel Montero director general de Grup Moure.

Els híbrids no endollables guanyen als elèctrics

Durant aquests sis primers mesos de l’any, la venda de cotxes elèctrics ha augmentat, però, només han assolit una quota de mercat d’a penes el 5%, mentre que els híbrids endollables s’han quedat per sota del 7% és a dir, en el conjunt, els models amb etiqueta zero de la DGT només han representat el 12% de les vendes noves a Espanya,  segons dades d’ Anfac.

“Aquest dèficit es deu al al al seu abast en termes de llibertat, ja que per decidir on vol anar ha de tenir en compte els punts de càrrega que té al seu abast durant el trajecte, un factor que suposa un problema pel dèficit d’infraestructures de càrrega que encara existeix per als cotxes elèctrics en algunes àrees”,  assegura el director general de Grup Moure.

A l’altra cara de la moneda, els vehicles de gasolina continuen dominant el mercat amb una quota de matriculacions del 43%, mentre que els cotxes híbrids, que inclouen els microhíbrids, han representat poc més del 30%. Aquestes dades evidencien que, tot i que els cotxes híbrids estan guanyant terreny, encara es troben per darrere dels models de gasolina en termes de preferència del consumidor.

“El consumidor es decanta per un híbrid perquè pot gaudir d’avantatges com poder circular sense restriccions per moltes de les nostres ciutats, aparcar de forma gratuïta en nombroses zones blaves i avantatges fiscals”, afirma Montero. “I tot això tenint la tranquil·litat que sempre vas poder repostar en una benzinera per continuar amb el teu desplaçament”, continua.

Amb el pas dels anys és innegable que els cotxes elèctrics s’aniran posicionant al centre de la revolució automobilística, marcant un rumb cap a la mobilitat sostenible, per això, tot i que encara la tendència és dels vehicles de combustió i híbrids no endollables, el director general de Grup Moure destaca la importància de treballar en un model híbrid de negoci a les estacions de servei. “Des de les gasolineres hem de treballar en un model de negoci on puguem oferir als clients més serveis fora del sortidor, com poden ser centres de rentat, màquines de vending, botiga, entre altres serveis”, assegura Montero.

 

Sobre Grup Moure

Grup Moure és un holding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefant Blau, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory. Elefant Blau, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de gasolineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora nº 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors