Homebox: l’expansió del self storage

Publicat per l’Associació Espanyola de Self Storage (AESS):

És un dels operadors més grans del nostre país i compta amb una gran experiència en el sector tant a Espanya com fora d’ella, ja que operen en sis països d’Europa. Per això, hem volgut parlar amb Maite Pacheco, Country Manager a Espanya i Portugal de Homebox, per conèixer el seu model de negoci i saber quina és la seva visió sobre el sector.

Crida l’atenció que Maite, qui s’havia dedicat al sector dels hotels de luxe durant tota la seva vida, donés un canvi radical a la seva carrera i s’endinsarà en el món del self storage. I és que, segons ens conta, encara que al principi ella també pensava que no tenia res a veure una cosa amb l’altra, prompte es va adonar que un centre de self storage és un “hotel” amb habitacions de diferents mides per a emmagatzemar les pertinences dels clients, però que cal gestionar de la mateixa manera tenint en compte el nivell d’ocupació,  la temporada, el preu que marca el mercat… Per això, quan va veure tot el potencial que tenia el self storage, no va dubtar a dedicar-s’hi per complet. I després de diversos anys treballant en diferents empreses del sector, el 2017 Homebox va voler contractar-la quan es trobava embarassada de les seves bessones. Una cosa que va fer que Maite valorés l’empresa i confiés en ella no només per la seva professionalitat i prestigi, sinó també per la qualitat humana que van demostrar en aquell moment.

 

Un gran grup

Homebox és en l’actualitat el segon operador més gran d’Europa. La companyia pertanyent al grup Rousselet, compta amb diverses línies de negoci a través de les quals està aconseguint una gran expansió a l’ample i llarg del nostre país.

I és que, d’una banda, Homebox obre centres propis: aquells que són de grans dimensions i que estan situats en els que per a ells i segons els seus meticulosos estudis de mercat, són els punts clau per ubicar un centre de self storage.

D’altra banda, ofereixen franquiciar els seus centres de dues formes diferents. La primera, a través d’ un procés de franquícia convencional: una persona que té una nau que compleix les condicions de mida, ubicació i possibilitat d’ oferir els serveis que exigeix Homebox, mitjançant el pagament de royalties pot utilitzar la marca i aquesta al seu torn acompanya en el procés l’ emprenedor.

O el que ells anomenen el franquiciat amb business management, on es gestionen les inversions individuals d’aquells que no volen gestionar un centre. Però sí que aporten la inversió necessària per posar-lo en marxa perquè sigui gestionat pel mateix operador.

Tant la ubicació com la mida són aspectes molt importants per a Homebox. Segons ens conta Maite Pacheco, fa temps que van decidir que els centres franquiciats no podien ser menors de 1.000 metres quadrats, ni estar ubicats en llocs en els quals per densitat de població o per nombre de competidors al voltant no serien del tot viables. Homebox es manté fidel a aquesta filosofia, en primer lloc per mantenir la qualitat dels seus serveis i en segon, perquè tots els seus centres segueixin una mateixa línia i la marca Homebox sigui sempre símbol d’estabilitat i rendibilitat per a aquells que volen unir-s’hi.

 

Automatització i la seva importància en el sector

Com és habitual, l’automatització és un tema que mai falta en les converses que des de l’AESS mantenim amb els nostres associats.

Per a Maite i, per tant per a Homebox, l’automatització és un aspecte molt important. Segons ens conta, en la pandèmia va quedar clar que gràcies a ella els clients van poder continuar accedint als seus trasters sense problema i amb la major tranquil·litat. Per això, a Homebox compten amb centres automatitzats, sobretot aquells que són més petits i que estan situats en centres urbans.

En general, els clients d’aquests centres són particulars que el fan servir per guardar les seves pertinences, que no necessiten de cap servei extra i que el que més valoren és tenir el centre molt a prop de casa seva.

Però als centres grans de Homebox, tot i que l’automatització sempre hi és present, sí que creuen necessari que hi hagi personal. Sobretot quan els clients són empreses que necessiten recollida i entrega de paqueteria i altres serveis logístics que poden facilitar la tasca a aquelles empreses que utilitzen Homebox com a magatzem.

I és que Homebox es veu com un aliat dels particulars i un partner per a les empreses. En definitiva una solució per a aquells que busquin espai extra sigui al nivell que sigui.

 

El present i el futur de l’storage

L’experiència en el sector de Maite Pacheco (en el sector des del 2005), li ha donat l’oportunitat de viure l’auge del self storage al nostre país. Un auge que tant ella com Homebox celebren. Per a ells, l’aparició de nous centres i operadors no és percebuda com una amenaça. Tot el contrari. A Homebox consideren que enforteix el sector sempre que estem parlant de centres que compleixin amb tots els permisos i normatives.

A més, Homebox mira al futur amb gran il·lusió i grans plans. De fet, tenen previst obrir 15 centres més aquest any a Espanya i un total de 27 a Europa. Sens dubte uns plans d’allò més inspiradors i que no fan altra cosa que reforçar la idea que el self storage tenen un gran recorregut per davant a Espanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors