L’impacte real de la Intel·ligència Artificial en benzineres: major productivitat i millora en l’experiència del client.

La digitalització és una tendència la influència de la qual va més enllà de les professions estrictament tecnològiques, apareixent ara com una eina fonamental per a les benzineres i les estacions de servei espanyoles.

“No només permet augmentar el creixement del compte d´explotació, sinó que facilita la implementació d´un model organitzatiu i una manera de treballar que sense aquesta tecnologia seria realment complicat”, assegura Manel Montero, director general de Grupo Moure.

 

 

24 octubre 2022 – La digitalització és una tendència que ha arribat per quedar-se. Aquesta tecnologia presenta aquests avantatges competitius, des del punt de vista de l’eficiència i l’aprofitament de recursos, que fa impossible obviar-la. Així, és present avui dia en tot tipus de sectors, incloent-hi el del proveïment i les estacions de servei. En aquest sentit, la xarxa de benzineres ‘Quality low cost‘ Autonetoil, pertanyent al hòlding Grupo Moure, aposta de ple per la digitalització per automatitzar les terminals de pagament de les seves estacions de servei, ja que només així es pot “assegurar una major capacitat productiva ”.

La implementació de terminals de servei tan avançats, en què s’accepten diferents mètodes de pagament i on la interactuació entre client i sistema és realment fàcil i intuïtiva, es tradueix que tant els clients com els empleats puguem tenir a la nostra disposició tots els serveis i productes oferts de manera àgil i ràpida”, explica Manel Montero, director general de Grupo Moure.

La importància d’escoltar el client

En el cas concret de les benzineres Autonetoil, la tecnologia utilitzada als terminals de pagament de les estacions de servei va a càrrec d’Alvic, que, malgrat iniciar la seva trajectòria en el sector energètic fa 35 anys, desenvolupen instal·lacions automatitzades des de mitjans dels 2000. “L’evolució dels terminals de pagament d’Alvic ha estat progressiva, amb passos sempre ferms, entenent les necessitats dels clients i del sector de les estacions de servei. I, alhora, investigant i invertint en noves solucions innovadores per al sector”, explica el consultor i tècnic-comercial d’Alvic Rafa García.

Tot i això, i malgrat la importància d’estar sempre en constant actualització en termes de tecnologies a nivell de programació i enginyeria, el CEO d’Alvic, Jaume, Arcarons, reconeix que la clau del seu avenç ha estat “la inquietud dels clients que han fet proposta de millora al llarg dels anys”, i afegeix, “el fet d’escoltar aquests clients amb atenció, ens ha ajudat tots a avançar per aconseguir estar a un nivell òptim de gestió i automatització”.

Per tot això, Montero assegura que la digitalització ha tingut un “impacte real” al negoci des del dia u, ja que no només permet augmentar el creixement del compte d’explotació, sinó que facilita la implementació “d’un model organitzatiu i una forma de treballar que sense aquesta tecnologia seria realment complicat”.

El futur de la digitalització al sector energètic

Al llarg dels anys, el sector energètic s’ha anat adaptant als temps. Des de la revolució que va suposar la implantació de botigues de conveniència fins a les estacions totalment automatitzades que abunden actualment, passant pel canvi de treball postpagament a prepagament o la instal·lació d’estacions cooperatives, entre d’altres.

Així, actualment, l’energia camina cap a una era de diversificació, en què la clau, expliquen des d’Alvic Group, passa per l’accés i la correcta utilització d’“informació a temps real per explotar-la de forma exhaustiva amb sistemes basats en Big Data”.

De la mateixa manera, continuen, una altra tendència a tenir en compte seran els mitjans de pagament, entenent com a tal l’adaptació de les passarel·les de pagament no només a targetes, sinó a les criptomonedes cada vegada més utilitzades, així com als sistemes de fidelització i Loyalty a través de telèfon mòbil.

Per tot això, la Intel·ligència Artificial és una gran aliada. La tecnologia ens ofereix molt i hem de ser capaços d’aplicar-la de forma intel·ligent i coherent al sector per fer un salt gegant i avançar-nos a tots els canvis que encara han d’arribar”, conclou Arcarons.

 

Sobre Grup Moure

Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante AzulAutonetoilPetronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.

Si t’interessa tenir més informació sobre Grupo Moure, sol·licitar disponibilitat per concertar entrevista amb algun dels seus portaveus o tens qualsevol consulta relacionada amb l’empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

 

Marga Cañellas / Laura Sali Pérez

+ 34 689 688 822 / + 34 667 656 269

Departamento de Comunicación

press@grupomoure.com

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors