UDON Asian Food celebra el seu 20 Aniversari en plena expansió

Des de la creació de la companyia espanyola, es destaca una trajectòria contínua de creixement, a la qual suma una estratègia d’expansió ambiciosa i un posicionament de lideratge en el sector

 

·La celebració del 20è aniversari es produeix en un context d’expansió tant nacional com internacional: UDON preveu assolir els 85 locals aquest 2024, incloent-hi dues obertures a Miami

UDON Asian Food, companyia de menjar asiàtic a Espanya, celebra el seu 20è aniversari, destacant una trajectòria contínua de creixement, una estratègia d’expansió ambiciosa i un posicionament de lideratge en el sector.

Jordi Pascual, cofundador d’UDON Asian Food, comenta: “Ens sentim molt orgullosos de la nostra història; però sobretot del nostre equip humà, que sempre ha estat ací i que ha recolzat els nostres valors de marca des del principi“. I, afegeix: “La nostra història ens ha portat fins aquí, ens ha portat a un moment en què podem tenir una visió de futur ambiciosa. Per això, volem continuar reforçant la nostra presència a cada país on estem, i continuar creixent per consolidar-nos com la marca de menjar asiàtic líder de referència“.

UDON, La Història

El 2004, UDON Asian Food va néixer a Barcelona com a negoci familiar, i va obrir el seu primer noodle bar al centre de la ciutat Condal, al barri del Born. “Quan comencem UDON, Jordi Vidal i jo, érem molt joves. El meu pare em va llançar la idea d’obrir un noodle bar. Jo tenia poca experiència en restauració, però coneixia el producte i soc una persona de reptes“, afirma Pascual. Mentre que Jordi Vidal, cofundador, suma: “Jo vinc d’una família de restauradors, i encara que abans no ens coneixíem, quan em va arribar aquesta aventura, no ho dubto i ens hi vam posar”.

El primer restaurant va néixer el 2004, en un moment en què molt poca gent coneixia els ‘noodles’. No obstant, el seu ‘bon fer’ i dedicació diària ha portat la companyia a convertir-se en tot un referent en gastronomia asiàtica de qualitat. Avui, l’ensenya compta amb 70 restaurants i més de 850 treballadors a les principals ciutats de la península, però també amb presència a nivell internacional en països com Puerto Rico, Andorra, República Dominicana, Portugal i Estats Units.

Jordi Pascual comenta “En el nostre camí, trobem més persones enamorades d’Àsia amb les quals compartíem la nostra visió i que es van anar sumant al projecte” Jordi Vidal afegeix “Gràcies als nostres franquiciats i a totes les persones que han format part d’UDON, hem anat portant la marca cada vegada a més lluny“.

Durant la seva història, el concepte ‘noodle bar’ va anar evolucionant i van començar a innovar en la seva carta, afegint receptes d’origen tailandès, xinès o coreà. De manera que, actualment, brinden una gran varietat de productes i sabors de la gastronomia asiàtica.

L’objectiu de la companyia segueix intacte al dels seus inicis: no només servir productes de qualitat, sinó també generar una experiència positiva per a les persones i deixar una empremta positiva per a la comunitat i el planeta

La companyia va tancar el 2023 facturant més de 51 milions d’euros, complint amb l’objectiu marcat a finals de l’any passat. De manera que, l’empresa ha aconseguit incrementar en un 13% la seva facturació respecte al 2022, quan va aconseguir assolir els 45 milions d’euros en facturació. No obstant això, el seu    afany de creixement li fa tenir una visió positiva i incrementa les seves estimacions de facturació a tancament del seu any fiscal 2024 fins als 55 milions d’euros.

L’ambiciós pla d’expansió: 85 locals el 2024

El 20è aniversari d’ UDON es produeix en un context d’ expansió de l’ empresa tant nacional com internacional. UDON Asian Food té com a objectiu assolir els 85 locals el 2024. Entre ells, destaquen fins a deu restaurants situats en territori nacional i cinc a nivell internacional.

La seva estratègia aposta fortament pels Estats Units i Latam, amb dues noves obertures a Miami (situades a Dadealand Mall i Aventura Mall) previstes per a l’últim trimestre de l’any. A més, continua creixent a nivell nacional, al juny obrirà a l’Orihuela Playa amb el que serà el seu restaurant més gran fins al moment, amb més de 800 m².

A la seva expansió nacional se sumen altres obertures destacades, una al centre comercial Parc Corredor a Madrid; i quatre locals més ubicats a l’Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas.

Gestió sostenible des dels seus inicis

El pla de sostenibilitat de la companyia es va posar en marxa el 2017, el programa ASAP (As Sustainable As Possible). Des dels seus inicis, UDON ha tingut la finalitat de ser una empresa respectuosa amb l’entorn. La seva raó de ser se centra a oferir el millor producte possible, cuidar del planeta i aportar valor a les persones. Aquest compromís l’ha portat, d’una banda, a rebre el 2021 el Premi a la Sostenibilitat que atorga l’Associació Marques de Restauració, i recentment el Premi a la Franquícia de Catalunya 2023 en la categoria millor política de RSC i/o política del medi ambient. A més, UDON forma part de la Fundació Restaurants Sostenibles i ha rebut el Premi Comerç de l’Any i Millor Franquícia de l’Any 2024.

En aquest sentit, la companyia ha publicat enguany la seva primera Memòria de Sostenibilitat, la qual recull les seves nombroses fites destacades vinculades a les accions de RSC

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Notícies Anteriors